Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a care nu poate fi deschisă până în 2085. Documentul e păstrat într-un seif

O scrisoare scrisă de regretata Regină Elisabeta a II-a este păstrată într-un seif din orașul Sydney din Australia și nu poate fi deschisă decât peste 63 de ani.

Documentul a fost adresat de suverana britanică locuitorilor din Sydney și este păstrat într-o zonă restricționată în Queen Victoria Building, una dintre clădirile istorice ale orașului australian. Regina a scris biletul în noiembrie 1986, cu ocazia unei vizite de stat.

Scrisoarea trimisă primarului orașului Sydney nu poate fi deschisă până în anul 2085, potrivit publicației australiene 7news.com.au.

”Salutări. Într-o zi potrivită care fi aleasă de dumneavoastră în anul 2085 d. Hr, vă rog să deschideți acest plic și să le transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”, sunt indicațiile Reginei care a semnat scrisoarea ”Elisabeta R”, conform History of Sydney.

Aparent, nici măcar personalul apropiat al Reginei nu știe ce conține biletul, în afara instrucțiunilor stricte trasate de suverana britanică

Queen Victoria Building, clădirea în care este păstrată scrisoarea Reginei, a fost deschisă prima oară în 1898 şi a fost numită astfel în onoarea Jubileului de Diamant al Reginei Victoria. Regina Victoria a fost stră-străbunica Reginei Elisabeta.

Australia este condusă de Monarhia britanică, iar Regele Charles al III-lea este reprezentat în țară de către Dave Hurley, guvernatorul general al ţării.

Regina Elisabeta a II-a, care a urcat pe tronul Marii Britanii în 1952, a vizitat Australia de 16 ori. Prima deplasare oficială a avut loc la doi ani de la încoronare. La acel moment, avea doar 27 ani și era primul monarh care a vizitat Australia în timpul domniei. Aproape un milion de oameni au venit să o vadă în Sydney

Monarhia britanică ar fi putut fi abolită în 1999, când Australia a organizat un referendum prin care cetățenii au fost întrebați dacă vor ca țara să devină o republică. Oamenii s-au opus schimbării deoarece 54% din populație a dorit ca Regina să rămână șef al statului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE