Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Școli închise din cauza bombardamentelor, în Rusia. În Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, doi oameni au murit

Ucraina a lansat un atac cu drone asupra Rusiei, în a doua zi a alegerilor prezidențiale. Autoritățile din Belgorod, regiune aflată în apropiere de granița cu Ucraina, anunță că doi oameni au murit și trei au fost răniți. Loviturile ucrainenilor vin după ce armata rusă a lansat un atac agresiv asupra orașului Odesa, soldat cu 21 de morți și zeci de răniți. 

În ultimele zile, regiunea Belgorod a fost ținta mai multor atacuri. Moscova dă vina atât pe armata ucraineană, cât și pe unităţi de luptători ruşi anti-Kremlin. Din cauza pericolului, autoritățile locale au anunțat că școlile și centrele comerciale vor rămâne închise, cel puțin în primele zile ale săptămânii viitoare. 

”Eu locuiesc în apropiere. Am auzit o explozie să văd ce se întâmplă. Clădirile de aici ardeau” , spune un localnic. 

”A sunat sirena de raid aerian. Imediat, eu și fiul meu mai mic am mers în hol. Au început exploziile, au căzut mai multe rachete. Totul s-a întâmplat foarte repede”, mărturisește un altul.

Kievul și-a intensificat atacurile asupra industriei petroliere

Dronele ucrainene au ajuns și mai departe de Belgorod. În Samara, regiune din sudul Rusiei, au fost lovite două rafinării. În ultimele luni, Kievul și-a intensificat atacurile asupra industriei petroliere considerată o sursă importantă de finanțare a mașinăriei de război a Kremlinului. 

Loviturile ucrainenilor vin după ce vineri, armata rusă a atacat cu rachete balistice orașul Odesa. 21 de oameni au murit și peste 70 au fost răniți, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski promisese un răspuns. 

Rusia a continuat să atace și sâmbătă localitățile din estul ucrainei. În Donețk, un om a murit și altul a fost rănit. Drone rusești au fost doborâte și deasupra regiunii Harkov, unde doi oameni au murit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE