Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Polițiști reținuți pentru mită. Procurorii brașoveni au hotărât reținerea a cinci din cei șase polițiști acuzați

Șase polițiști rutieri din Brașov sunt cercetați pentru luare și dare de mită, dar și pentru abuz în serviciu.

02/02/2023 , 09:06

Procurorii brașoveni au hotărât reținerea a cinci din cei șase polițiști acuzați

Cinci din cei șase polițiști din Brașov, cercetați pentru luare de mită, au fost reținuți pentru 24 de ore. Audierile în cazul lor s-au terminat în această dimineață la ora 03:00.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Nu mai puțin de 18 percheziții au avut loc miercuri la locuințele unor polițiști din cadrul IPJ Brașov, precum și la sediul unei subunități de poliție.

Cercetările se efectuează într-un dosar înregistrat în anul 2021 și îi vizează pe șase polițiști rutieri, dintre care cinci fac parte din cadrul Poliției Codlea și unul din cadrul Poliției Ghimbav.

Anchetatorii Direcției Generale Anticorupție din Covasna, delegați să se ocupe de caz, au stabilit că, în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2023, cei șase lucrători ai Ministerului de Interne ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere.

Sub coordonarea procurorului de caz, au avut loc 18 percheziții în județul Brașov, iar pe numele a 13 persoane au fost emise mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru audieri.

Una dintre persoanele cercetate în acest dosar a declarat pentru Euronews România că unul dintre polițiști a luat mită o pungă de carne pentru a nu suspenda un permis de conducere.

„Îmi aduc aminte că la momentul ăla un cumnat de-al meu a fost oprit în trafic de un polițist rutieri și pentru că băuse un pahar cu bere (...) a zis că dacă îi dăm ceva carne, știind că cumnatul meu se ocupă de animale, este crescător de porci, de vaci, dacă îi dăm un pachet de carne, îl lasă în pace și nu îi mai face demersuri să îi ia permisul și așa mai departe. Și cumnatul meu a zis: «bine, hai că facem nu știu ce» și i-a pregătit soacră-mea o pungă de carne și i-a dus o pungă de carne”, a povestit bărbatul.

Perchezițiile au avut loc cu sprijinul structurii centrale DGA și a serviciilor speciale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE