Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sărbătorile le dau speranță soldaților ucraineni. Zeci de militari și-au petrecut Crăciunul într-o biserică

Zeci de soldați ucraineni și-au petrecut Crăciunul la o mică biserică situată la nord-est de orașul Harkov. Potrivit tradiției locale, militarii au luat lumină, simbol al păcii, la care aspiră oamenii afectați puternic de războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin, în urmă cu aproape un an.

Soldații au credința că vor învinge până la urmă armata rusă

Soldații au credința că vor învinge până la urmă armata rusă, iar oamenii se vor putea întoarce la familiile lor.

Soldat ucrainean: „Cred că totul va fi bine. Ucraina va câștiga acest război 100%, iar, după aceea, vom putea sărbători așa cum ar trebui, alături de familii și va fi o sărbătoare pe care nu o vom uita.”

Lumina împărtășită de cercetași provine chiar de la Betleem

Lumina împărtășită de cercetași provine chiar de la Betleem, locul nașterii lui Isus.

Iuri Șubin, colonel Armata Ucrainei: „Crăciunul se sărbătorește alături de familie, dar acum principala noastră familie este Armata. În ciuda vremurilor dificile, am reușit să transmitem urări familiilor și rudelor noastre. Vom duce această lumină pe front, pentru camarazii și soldații noștri.”

Soldat: „Sunt fiul statului ucrainean cu o veche istorie. Aceasta este tradiția noastră, suntem creștini, iar Crăciunul, indiferent când este celebrat, este mereu o sărbătoare pentru familiile și poporul nostru.”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat recent regiunea Harkov, profund afectată de atacurile rușilor. Tradiția luminii păcii adusă de la Betleem a început în Austria, în 1987, și este similară celei practicate de majoritatea creștinilor, cu ocazia Învierii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE