Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sărbătoare în Franța după victoria naționalei la CM. Emmanuel Macron: „Marocanii au o echipă grozavă. Am avut emoții”

Publicat de: Euronews

Franța este din nou în finala Campionatului Mondial de fotbal. A învis Maroc aseară cu 2-0 și va juca împotriva Argentinei. Suporterii francezi au avut emoții și asta pentru că africanii au ratat de cel puțin patru ori. Finala din Qatar, dintre Argentina și Franța se joacă duminică.

Champs Elysées a fost plin de supoteri

Celebrul Champs Elysées a fost plin de supoteri imediat după ce Franța a câștigat meciul cu Maroc și s-a calificat în finala campionatului mondial de fotbal din Qatar. Este a doua oară consecutiv când francezii vor lupta pentru titlul mondial.

Carruel, suporter francez: „Este nemaipomenit! După patru ani am profitat iarăși de moment. Vom învinge Argetina în finală. Trebuie să câștigăm.”

Bergé, suporter francez:Vom câștiga! Ca și în finalele trecute. Știu că Brazilia și Germania... Germania? Italia și Brazilia au câștigat, acum este rândul Franței. Trăiască Franța! Haideți „les Bleus” !”

Emmanuel Macron, mândru de naționala Franței

Președintele Franței, Emmanuel Macron a văzut meciul alături de Gianni Infantino, președintele FIFA.

„Vreau mai întâi ca poporul francez să se bucure de această victorie, să fie fericit. Apoi vreau să le spun marocanilor că au o echipă grozavă. Am avut emoții, dar am văzut o echipă grozavă și vreau să mulțumesc enorm antrenorului nostru Didier Deschamps și acestei echipe care este include mai multe generații de jucători. Asta este minunat”, a declarat președintele francez, Emmanuel Macron.

Cafenelele și pub-urile din Paris au fost neîncăpătoare pentru fanii echipei franceze.

Adrien Vignau, suporter francez: „În ciuda atacurilor echipei marocane, cred că jocul a fost în mare parte sub control nostru. Am reușit să rămânem calmi, așa cum am făcut-o și împotriva Angliei. Am câștigat cu greu, dar am câștigat. Este o mare victorie pentru Franța. Să vină Argentina! Aduceți-l pe Messi, aduceți-ș pe De Paul și pe toți ceilalți.”

Și în Qatar a fost sărbătoare. Însă nu și pentru suporterii marocani.

Jean-Charles Vicard, suporter francez: „Un meci destul de complicat, dar Franța nu a cedat și a marcat foarte repede. Și apoi a venit al doilea gol salvator care ne-a permis să ajungem în finală și să înfruntăm Argentina duminică.”

Hajar Tabbai, suporter marocan: „Astăzi am pierdut, dar am și câștigat. Dragostea suporterilor, nu numai a arabilor, ci și a fanilor din întreaga lume. Înainte de meci am văzut europeni purtând haine marocane și aplaudandu-ne. Așa că fotbalul și echipa marocană i-au unit pe toți și le-au adus bucurie. Asta înseamnă când spun „ o pierderea câștigătoare”. Pentru că am pierdut ceva, dar am câștigat altceva. Mult mai frumos. Am lăsat lumii o impresie frumoasă.”

Argentina - Franța, finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, se joacă duminică, 18 decembrie, de la ora 17:00.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE