Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sanna Marin, premierul Finlandei, nu va fi trasă la răspundere pentru petrecerile private

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a fost oficial exonerată de orice încălcare a regulilor ministeriale pentru petrecerile cu prietenii din luna august, un weekend imortalizat în videoclipuri care au devenit virale pe rețelele de socializare.

Anchetă privind viața socială a Sannei Marin

Într-un nou raport, cancelarul finlandez al justiției, Tuomas Pöysti, a declarat că nu a avut „niciun motiv pentru a suspecta premierul de comportament ilegal în poziția oficială sau de neglijență în serviciu”, potrivit Euronews.

Pöysti, echivalentul finlandez al unui procuror general, a efectuat o anchetă privind viața socială a Sannei Marin după ce a primit mai multe plângeri care o acuzau că și-a luat concediu fără a pune un adjunct care să o înlocuiască și că nu a fost în măsură să își îndeplinească responsabilitățile postului său.

Cu toate acestea, Pöysti a constatat că plângerile nu puteau fi susținute, deoarece nu specificau ce îndatoriri ar fi putut Marin să lase neîndeplinite și care dintre îndatoririle sale ar fi putut fi puse în pericol în timp ce aceasta a băut, a cântat și a dansat la o petrecere la o casă privată, ulterior la un club de noapte din Helsinki.

Ce s-a întâmplat

În luna august, Sanna Marin, cel mai tânăr prim-ministru finlandez, a fost nevoită să își apere viața privată după ce a apărut o înregistrare video cu ea, la o petrecere privată cu prietenii.

În clipurile de pe rețelele de socializare, Marin a fost prezentată în mai multe scene la o petrecere, îmbrățișându-și prietenii, cântând și dansând.

La momentul respectiv, Sanna Marin a declarat: „Am o viață de familie, o viață profesională și, de asemenea, timpul meu liber și îmi petrec timpul cu prietenii mei”. Ea a mai spus că a făcut doar lucruri legale.

Povestea a marcat-o

În ciuda comentariilor sale, a fost forțată de apelurile unor adversari să facă un test antidrog, care a ieșit negativ pentru substanțe ilegale.

Ulterior, premierul a recunoscut, într-o declarație în lacrimi, că episodul și-a pus amprenta asupra ei. Cu toate acestea, în rândul publicului finlandez, dar și la nivel internațional, a existat un sprijin larg din partea altor femei implicate în politică și a oamenilor, care au apreciat-o pe Marin pentru că este un politician modern.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE