Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Samsung Galaxy S24 a fost lansat. Ce prețuri au noile telefoane dotate cu inteligența artificială

Samsung a lansat miercuri noile telefoane din gama Galaxy S24. Reprezentanții companiei sud-coreene spun că smartphone-urile sunt dotate cu funcții ce au la bază inteligența artificială, relatează The Verge.

VEZI GALERIA
7 imagini

sursă foto: Samsung

Anul trecut, înainte de Ziua Recunoștinței, Samsung a anunțat că va lansa Galaxy AI, o nouă experiență de inteligență artificială mobilă. Specialiștii în tehnologie au anunțat că producătorul sud-coreean ar urma să colaboreze cu Google pentru dezvoltarea unor funcții AI.

Samsung a organizat miercuri evenimentul Galaxy Unpacked în orașul San Jose din California, când a lansat noua gamă Galaxy S24.

Samsung Galaxy S24 Ultra - preț și specificații

Samsung Galaxy S24 Ultra are un preț de pornire de 7.199,00 de lei, în varianta cu 256 GB memorie internă și 12GB de RAM, iar în varianta de top ( 1TB | 12GB) poate ajunge la 8.998,99 lei.

Galaxy S24 Ultra este echipat cu procesorul Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform. La toate cele trei modele Galaxy S24, ratele de refresh adaptive de 1-120 Hz îmbunătățesc, de asemenea, performanța.  Noul telefon are un ecran mai plat de 6,8 inci.

Galaxy S24 Ultra are un sistem de control termic cu vapor chamber de maximum 1,9 ori mai mare, ceea ce, potrivit specialiștilor, îmbunătățește temperatura de la suprafața dispozitivului.

Samsung Galaxy S24 atinge o luminozitate de vârf de 2.600 nits și oferă o vizibilitate îmbunătățită în spațiile exterioare cu Vision Booster.  

Pe ecranul lui Galaxy S24 Ultra, tehnologia Corning® Gorilla® Armor este optic îmbunătățită și demonstrează o durabilitate împotriva daunelor cauzate de zgârieturi. Reduce semnificativ reflexiile cu până la 75% în diverse condiții de iluminare.

Samsung Galaxy S24 și S24 Plus- preț și specificații

Samsung Galaxy S24, în configurația 128GB memorie internă și 8 GB RAM, are un preț de 4.499 de lei, în vreme ce Samsung Galaxy S24 se vinde cu 5.699 lei.

Ce funcții cu AI vor avea telefoanele Galaxy S24

Reprezentanții Samsung spun că Galaxy AI vor ajuta utilizatorii să descopere un nou mod de folosi telefonul mobil

Aplicația Live Translate poate realiza traduceri bidirecționale de voce și text ale convorbirilor telefonice în aplicația nativă, în timp real. Nu sunt necesare aplicații terțe, iar AI-ul de pe dispozitiv păstrează conversațiile complet private.  

Cu funcția Interpreter, conversațiile în timp real pot fi traduse instantaneu pe ecranul divizat, astfel încât persoanele care se află față în față să poată citi o transcriere text a ceea ce a spus cealaltă persoană. Acest lucru funcționează chiar și fără date mobile sau Wi-Fi.  

Pentru mesaje și alte aplicații, Chat Assist poate ajuta la perfecționarea tonurilor de conversație pentru a se asigura că întreaga comunicare sună așa cum a fost intenționată: cum ar fi un mesaj politicos pentru un coleg de serviciu sau o frază scurtă și captivantă pentru un titlu pe rețelele de socializare. AI-ul încorporat în tastatura Samsung poate, de asemenea, să traducă, în timp real, în 13 limbi mesaje, e-mailuri și multe alteleiv. Atunci când ești la volan, Android Autov va rezuma automat mesajele primite și va sugera răspunsuri și acțiuni relevante, cum ar fi trimiterea către un prieten a timpului estimat de sosire, astfel încât să poți rămâne conectat în timp ce te concentrezi la drum. 

Cu Note Assist din Samsung Notes te poți organiza mai ușor. Note Assist permite realizarea unor rezumate generate de AI, crearea de șabloane care simplifică notițele cu formate predefinite și crearea de coperți pentru ca acestea să fie ușor de observat cu o scurtă pre-vizualizare.

Pentru înregistrările vocale, chiar și atunci când există mai mulți vorbitori, Transcript Assist utilizează AI și tehnologia Speech-to-Text pentru a transcrie, rezuma și chiar traduce înregistrările. 

De asemenea, Samsung a lansat și Circle to Search, realizată alături de Google – o funcție intuitivă și bazată pe gesturi. Cu o apăsare lungă pe butonul Home, poți încercui, evidenția, desena sau atinge orice obiect pe ecranul Galaxy S24 pentru a vedea rezultate utile.

Dacă vezi un element care îți atrage atenția într-o postare de pe rețelele de socializare ale prietenului tău sau o informație pe YouTube Shorts, poți afla rapid detalii despre acel element – fără a fi nevoie să părăsești aplicația în care ești. Și, în funcție de locul în care te afli, pentru anumite căutări, vei putea să adresezi întrebări mai complexe sau să vezi imagini de ansamblu alimentate de AI generativ, care oferă informații utile și context, adunate de pe Internet.

Samsung Galaxy S24 - funcții AI pentru fotografii

ProVisual Engine de pe Galaxy S24 este o suită de instrumente cu AI care transformă abilitățile de captare a imaginilor, de la configurarea unei fotografii până la partajarea acesteia pe rețelele de socializare.

Sistemul Quad Tele al Galaxy S24 Ultra, cu obiectivul cu zoom optic de 5x, funcționează cu senzorul de 50 MP pentru a permite niveluri de zoom de la 2x și până la 10x, datorită senzorului Adaptive Pixel.

Cu Nightography, fotografiile și clipurile video pot fi realizate în condiții de iluminat scăzut. Camera noului telefon captează mai multă lumină atunci când este întuneric. Dimensiunea mai mare a pixelilor de pe Galaxy S24 Ultra este de 1,4 um, mai mare cu 60% față de modelul anterior.

Instrumentele de editare Galaxy AI permit editarea pozelor realizate prin opțiuni precum ștergerea, recompunerea și remasterizarea acestora. Pentru optimizări mai ușoare, Edit Suggestion folosește Galaxy AI pentru a sugera modificările potrivite pentru fiecare fotografie.

Pentru a oferi utilizatorilor și mai mult control și libertate creativă, Generative Edit poate umple părți din fundalul unei imagini cu ajutorul AI generativ. Atunci când o fotografie este deformată, AI va umple marginile.

Dacă o persoană sau un obiect trebuie să fie ușor mutate pentru a fi în poziția perfectă, AI permite utilizatorilor să modifice poziția subiectului și ajusteze fundalul așa cum era el în versiunea originală. Ori de câte ori Galaxy S24 implementează AI generativ pentru a amplifica o imagine, un watermark va apărea pe imagine și în metadate.

Dacă un utilizator vrea să transforme un clip într-un video cu mișcare lentă, noul Instant Slow-mo poate genera cadre suplimentare pe baza mișcărilor pentru a încetini ușor momentele pline de acțiune pentru o perspectivă mai detaliată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE