Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce se supraîncălzesc noile telefoane iPhone 15. Primele explicații oferite de Apple

Apple susține că a identificat cauza problemei supraîncălzirii în cazul noilor telefoane din seria iPhone 15, recent lansate. Experții companiei americane spun că eroare software și folosirea anumitor aplicații face ca smartphoneurile să ajungă la o temperatură mai mare, scrie The Guardian.

Reprezentanții gigantului IT au mai precizat că lucrează la o actualizare pentru a remedia eroarea de soft din sistemul de operare iOS 17 și că a luat legătura cu dezvoltatorii unor aplicații care au supraîncărcat telefoanele. Apple a luat măsuri după ce utilizatorii noilor telefoane iPhone Pro și iPhone Pro Max s-au plâns că terminalele s-au încins prea tare în timpul folosirii, atingând temperaturi de peste 43 de grade Celsius.

"Am identificat câteva situații care pot face ca iPhone să funcționeze la temperaturi mai ridicate decât era de așteptat", se arată într-un comunicat emis de Apple.

Compania americană a anunțat sâmbătă că lucrează la o actualizare a sistemului de operare iOS17 disponibil pe noua serie iPhone 15 pentru a împiedica dispozitivele să se încălzească în mod deranjant. De asemenea, colaborează cu dezvoltatorii unor cu aplicații care funcționau în moduri "care le făceau să supraîncarce sistemul".

De asemenea, Apple a adăugat că supraîncălzirea ar putea avea loc la primele folosiri ale telefonului. "Este posibil ca dispozitivul să se încălzează mai mult în primele câteva zile după configurarea sau restaurarea din cauza creșterii activității de fundal", a precizat compania.

Dezvoltatorii care își modifică aplicațiile pentru ca noile modele de iPhone să nu se mai supraîncălzează

Instagram, deținută de Meta a lui Mark Zuckerberg, a modificat aplicația săptămâna trecută pentru a împiedica încălzirea noilor modele de iPhone care folosesc cel mai recent sistem de operare.

Uber și alte aplicații, precum jocul video Asphalt 9, urmează să lanseze variante actualizare ale aplicațiilor, a mai anunțat Apple.

În schimb, compania americană nu a precizat în cât timp va lansa actualizarea care să remedieze eroarea de soft, dar a dat de înțeles că nu au existat probleme de siguranță cu iPhone 15, iar schimbările nu vor afecta performanța telefonului pe termen lung.

Utilizatorii s-au plâns de noile modele de iPhone. ”Se încălzesc prea mult”

Pe forumurile specializate, utilizatorii au reclamat faptul că modelele iPhone 15 Pro și Pro Max, printre cele mai scumpe din gama Apple, se supraîncălzesc.

"Am avut noul iPhone 15 Pro și se încălzește atât de mult, încât abia îl poți ține în mână", a scris un utilizator. Un altul a scris: "Mă ustură pielea! Ce se întâmplă cu iPhone 15 Pro Max?".

Unii experți au speculat că iPhone 15 Pro, alimentat de un nou cip fabricat în Taiwan, se supraîncălzea deoarece învelișul său fabricat din titan ar putea fi mai puțin eficient în disiparea căldurii decât carcasa din oțel inoxidabil folosită în cazul modelelor anterioare.

Cu toate acestea, Apple a precizat că problemele cu supraîncălzirea nu au avut legătură cu carcasa din titan. Compania a subliniat că problema nu are legătură cu trecerea de la cablul său de încărcare Lightning la un port USB-C care i-a permis să respecte reglementările UE.

iPhone 15 a fost pus în vânzare pe 22 septembrie. În Marea Britanie, acesta costă de la 799 de lire sterline pentru modelul de bază (799 de dolari în SUA) la 999 de lire sterline pentru Pro (999 de dolari în SUA) și 1.199 de lire sterline pentru modelul Pro Max (1.199 de dolari în SUA).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE