Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salina artificială, o oază de răcoare unde ne putem refugia de caniculă

La 40 de grade Celsius, românii se feresc de caniculă mergând la ștranduri, terase acoperite sau chiar în saline. În Capitală, oamenii au descoperit o astfel de oază de răcoare, dar și de relaxare.

În salina artificială sunt constant 23-24 de grade Celsius, o temperatură considerată aproape perfectă de către mulți dintre noi.

”În fiecare weekend avem ateliere pentru copii, la orele 11.00 și 12.00. Astăzi, desfășurăm un atelier de pictat apă, pictură magică o numim noi. Avem în weekend și teatru, experimente cu gheață carbonică, animație, cercuri de lectură pentru copii. Astfel încât să beneficieze și de aerosoli, dar să aibă și activități distractive”, a declarat Mari Fecioru-Ivan, managerul salinei.

Cum ne ajută salina artificială sănătatea

”Este o salină specială, avem două aparate de aerosoli cu care facem aerosoli de sare în permanență. Acest lucru însemnă ca 45 de minute ecvhivalează cu 4-5 ore petrecute în subteran, în salina naturală, timp în care se curăță tot aparatul respirator. Se curăță și reminiscențele virozelor netratate anterior și întărim și sistemul imunitar”, a mai spus aceasta

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE