Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salina artificială, o oază de răcoare unde ne putem refugia de caniculă

Publicat de: Euronews

La 40 de grade Celsius, românii se feresc de caniculă mergând la ștranduri, terase acoperite sau chiar în saline. În Capitală, oamenii au descoperit o astfel de oază de răcoare, dar și de relaxare.

În salina artificială sunt constant 23-24 de grade Celsius, o temperatură considerată aproape perfectă de către mulți dintre noi.

”În fiecare weekend avem ateliere pentru copii, la orele 11.00 și 12.00. Astăzi, desfășurăm un atelier de pictat apă, pictură magică o numim noi. Avem în weekend și teatru, experimente cu gheață carbonică, animație, cercuri de lectură pentru copii. Astfel încât să beneficieze și de aerosoli, dar să aibă și activități distractive”, a declarat Mari Fecioru-Ivan, managerul salinei.

Cum ne ajută salina artificială sănătatea

”Este o salină specială, avem două aparate de aerosoli cu care facem aerosoli de sare în permanență. Acest lucru însemnă ca 45 de minute ecvhivalează cu 4-5 ore petrecute în subteran, în salina naturală, timp în care se curăță tot aparatul respirator. Se curăță și reminiscențele virozelor netratate anterior și întărim și sistemul imunitar”, a mai spus aceasta

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE