Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salariile bugetarilor ar putea crește. Majorările, propuse prin Ordonanță de urgență

Salariile bugetarilor ar putea crește chiar de luna aceasta, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență pus în dezbatere de Ministerul Muncii.

Mai exact, se propune acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu excepția personalului care ocupă funcții de demnitate publică și a personalului încadrat la nivelul administrației publice locale.

În plus, este propusă acordarea, începând cu luna august 2022, a salariilor de bază prevăzute de lege pentru anul 2022, pentru personalul din cadrul Institutului Național de Statistică precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică.

De asemenea, în Ordonanță este trecută și acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Ministerului Culturii și Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a personalului din cadrul instituțiilor aflate din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, precum și a serviciile publice deconcentrate ale acestor ministere.

În document mai este menționată și acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii personalului din cadrul Institutului Național de Statistică precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE