Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

S-a dat startul Rocanotherworld. Sute de tineri petrec un weekend inedit la festivalul de la Iași

Peste 25 de artiști din țară, dar și din străinătate, încântă în aceste zile mii de oameni la Iași, unde are loc festivalul Rocanotherworld.

Un festival diferit, un festival în memoriam lui Roca, un om care a inspirat comunitatea ieșeană și nu numai. Anul acesta, a șaptea ediție a adunat oameni de toate vârstele, în special familii cu copii.

Ediția din acest an este inspirată de energia apei, locația fiind una lângă lac, la marginea orașului Iași. Printre trupele cunoscute se numără Șuie Paparude, Mădălina Pavăl cu Orchestra și Alternosfera.

”Rocanotherworld este un festival care a luat naștere într-un mod total neobișnuit, este un festival in memoriam, este un festival al comunității, am putea spune, este inspirat de Ioan Dan Niculescu, zis și Roca, de aici și numele Rocanotherworld, în care ne dorim să ducem un spirit curios. Este un festival caritabil și, încă, de la prima ediție am căutat să venim în sprijinul comunității și în sprijinul celor care au nevoie cea mai mare nevoie de noi. ”, a declarat Patricia Butucel, director festival Rocanotherworld.

De departe, cel mai așteptat moment de vineri seară a fost al celor de la Zdob și Zdob și al fraților Advahov. Înainte de începerea spectacolului, artiștii au primit din partea Consiliului Județean Iași titlul de cetățean de onoare al județului Iași.

Până acum, cei șase ani de festival au însemnat peste 95 de mii de participanți, 23 de zile de festival, peste 300 de artiști și peste 600 de voluntari. Festivalul se va încheia duminică seară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE