Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii și-au bombardat propriul oraș din greșeală. Trei persoane au fost rănite, dintre care una a fost spitalizat

Un avion de luptă al armatei Moscovei a bombardat din greșeală orașul Belgorod, situat la 40 de kilometri de granița cu Ucraina. Trei oameni au fost răniți și patru blocuri au fost afectate de explozie.

Bomba lansată de un avion de luptă Sukhoi 34 a produs un crater de 20 de metri adâncime. Accidentul s-a produs aproape de centrul orașului, într-o zonă rezidențială.

”O lovitură neașteptată, am sărit în sus, am fost aruncată în sus, apoi am fugit afară. Rudele mele zăceau pe podea”, a sups o martoră a evenimentului.

”S-a auzit o bubuitură, părea a fi un avion cu reacție, poate, nu sunt expert, cred că experții își vor da seama. Pereții s-au cutremurat”, a mai spus o femeie.

Guvernatorul a declarat stare de urgență și a dispus evacuarea populației.

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod: ”Trei oameni au fost răniți, o persoană a refuzat spitalizarea. O femeie a fost diagnosticată cu răni craniocerebrale închise și contuzie, dar viața ei nu este în pericol. A fost aigurată toată asistența medicală necesară. Unei femei mai în vârstă i s-a făcut rău pentru că i-a crescut mult tensiunea. A fost transportată la spital și se află sub supraveghere medicală. Slavă Domnului că nu a murit nimeni.”

Ministerul rus al apărării a confirmat incidentul, afirmând că muniția de la bordul aeronavei militare ruse a căzut din greșeală în timp ce avionul survola orașul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE