Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii nu mai merg la plajă, în Crimeea. Oamenii se tem de bombardamentele din apropiere

Crimeea, altădată locul de vacanță preferat de ruși, este aproape pustiu. Doar o treime dintre turiști au mai ales această destinație anul acesta și e de înțeles. Pe de-o parte, oamenii se tem de bombardamentele din apropiere și, pe de altă parte, pentru că zborurile sunt blocate, ar trebui să străbată mii de kilometri cu mașina sau cu trenul.

Sevastopolul a fost cândva o stațiune populară printre ucraineni

Sevastopolul a fost cândva o stațiune populară printre ucraineni, dar după ce Moscova a anexat Crimeea în 2014, doar rușii se mai bucurau de vacanțele de la malul Mării Negre. Din cauza războiului din Ucraina, nici ei nu mai preferă peninsula, iar acum, în stațiune, au venit doar o treime dintre turiștii de anul trecut, pentru că puțini sunt dispuși să își asume riscul să își petreacă vacanța la doar 300 de kilometri de luptele din Ucraina.

Alexandra Rumianțeva, turistă din Sankt Petersburg: „S-a spus la știri că au existat zvonuri despre încercări de aruncare în aer a Podului Crimeei, care ar fi fost însă dejucate. Desigur, acest lucru îi îngrijorează pe oameni și mulți refuză să călătorească în Crimeea.”

Multe destinații turistice populare din Europa au devenit inaccesibile pentru ruși

Din cauza sancțiunilor impuse de Occident, multe destinații turistice populare din Europa au devenit inaccesibile pentru ruși, așa că merg în Crimeea la plajă, unde trebuie însă să suporte și zgomotul avioanelor de luptă care zboară deasupra capetelor lor.

Albert Agagulian, colonel în rezervă al Forțelor Aeriene ale URSS, localnic din Sevastopol: „Totul este în regulă la noi, aici. Oamenii nu vin aici, pentru că le este frică. Acest lucru este benefic pentru unii, dar nu pentru poporul rus.”

Viktor Borodulin, inginer energetic, localnic din Crimeea: „Ca locuitor al Sevastopolului, sunt foarte îngrijorat de aceste evenimente. Eram conectați cu Nikolaevul, Hersonul și Odesa din Ucraina. Într-un fel, eram o familie.”

Nu toți gândesc așa. Pentru unii este doar o nouă zi la soare și o șansă de a scăpa de necazurile lumii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE