Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ruşii care au interzis să călătorească în străinătate vor trebui să predea paşapoartele autorităţilor în termen de cinci zile

Angajații Serviciului Federal de Securitate (FSB), prizonierii sau persoanele cu acces la secrete de stat sau la „informații de o importanță deosebită”, au interdicție de călătorie, conform legislației ruse.

Autoritățile care au emis pașaportul, precum Ministerul de Interne sau Ministerul de Externe, vor păstra pașaportul returnat, anunță Reuters.

Conform reglementărilor guvernamentale, odată ce interdicția de călătorie este ridicată, pașaportul poate fi restabilit la completarea unei cereri.

Cei al căror drept de călătorie a fost limitat temporar pe baza recrutării pentru serviciul militar sau civil vor trebui să dea suplimentar un act de identitate militar cu o dovadă că au încheiat serviciul, se arată în decret.

În martie, Financial Times a raportat că serviciile de securitate ale Rusiei confiscau pașapoartele înalților oficiali și directorilor companiilor de stat pentru a preveni călătoriile în străinătate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE