Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii au atacat cu rachete orașul Zaporojie. Cel puţin patru morţi şi 20 de răniţi

Cel puţin patru persoane au fost ucise vineri şi alte 20 au fost rănite într-un atac rus cu rachete asupra oraşului Zaporojie (sudul Ucrainei), a anunţat guvernatorul regiunii cu acelaşi nume, Ivan Fedorov, relatează AFP.

Un bilanţ anterior, anunţat de Ivan Fedorov pe Telegram, a raportat trei morţi şi 13 răniţi.

Rusia ar fi efectuat o dublă lovitură

Potrivit autorităţilor ucrainene, Rusia a efectuat o dublă lovitură, un tip de atac care constă în bombardarea unui loc pentru prima dată, apoi a doua oară când serviciile de urgenţă şi presa au ajuns la faţa locului.

"Au fost lansate mai întâi două rachete, apoi 40 de minute mai târziu o alta a lovit aceeaşi ţintă imediat ce salvatorii şi poliţiştii au început să acţioneze. Doi jurnalişti au fost răniţi", a spus Ivan Fedorov într-o înregistrare video.

Pe platforma X (fostă Twitter) ambasadoarea americană în Ucraina, Bridget A. Brink, a denunţat o practică "oribilă" care "vizează evident uciderea personalului de primă intervenţie şi a jurnaliştilor ajunşi la faţa locului".

Cu o zi înainte, trei salvatori ucraineni au murit într-un dublu atac asupra oraşului Harkov (nord-est). Preşedintele Volodimir Zelenski a calificat bombardamentul drept "dispreţuitor şi cinic".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE