Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii anunță că au mai cucerit un oraș de lângă Bahmut. Lupte grele în Avdiivka, unde a început evacuarea civililor

Mercenarii ruși anunță că au cucerit orașul Krasna Hora, aflat la șapte kilometri de Bahmut, o localitate cheie pentru care de luni de zile se duc lupte grele. Pe de altă parte, ucrainenii nu confirmă că au pierdut controlul asupra orașului și raportează că au ucis sute de soldați ruși în ultimele 24 de ore.

Lupte grele se duc și în Avdiivka. Bombardamentele nu mai încetează, iar oamenii trăiesc ascunși prin adăposturi. Avdiivka este în pragul unei crize umanitare de proporții, așa că ucrainenii au început să evacueze civilii. Prioritate au bătrânii și cei care au probleme de sănătate.

Vestul Ucrainei atacat de ruși

Rușii atacă în valuri în estul Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova a raportat că duminică, armata rusă a ucis 250 de soldați ucraineni și a distrus un depozit de artilerie. Pe de altă parte, ucrainenii raportează 560 de soldați ruși uciși în ultimele 24 de ore.

Lupte se dau și pe frontul energetic. Weekendul trecut, muncitorii ucraineni au fost la datorie pentru a preveni pene de curent în masă. Președintele Volodimir Zelenski le-a mulțumit pentru asta și a precizat că victoria rușilor pe frontul energetic este departe.

Președintele Poloniei a declarat într-un interviu că dacă Ucraina nu va primi arme următoarele săptămâni, Rusia ar putea învinge. Nu se știe unde se ca opri Vladimir Putin dacă va câștiga acest război, a adaugat Andrzej Duda.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE