Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia ripostează după ce a fost acuzată de crime împotriva umanității de SUA. „Este o tentativă de a demoniza Rusia în cadrul unui război hidrid”

Washingtonul încearcă să „demonizeze Rusia” și să „alimenteze criza” din Ucraina, după ce a acuzat Moscova c-ar fi comis crime împotriva umanității. Acesta este reacția ambasadorului Rusiei la Washington, Anatoly Antonov, care susține că SUA au lansat aceste atacuri pentru a-și „justifica propriile acțiuni pentru a alimenta criza ucraineană”, relatează Politico.

Vicepreședintele american Kamala Harris a declarat sâmbătă, într-un discurs susținut la Conferința de Securitate de la Munchen, că Washingtonul a stabilit în mod oficial că Rusia comite crime împotriva umanității în Ucraina.

Anatoly Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, a afirmat că este „o tentativă cinică fără predecent de a demoniza Rusia.

„Considerăm că astfel de insinuări sunt o tentativă cinică fără precedent de a demoniza Rusia în cadrul unui război hibrid, declanșat împotriva noastră. Nu există nicio îndoială că scopul unor astfel de atacuri este de a justifica propriile acțiuni ale Washingtonului pentru a alimenta criza ucraineană", a scris diplomatul rus pe pagina sa de Telegram.

În cadrul Conferinţei de securitate de la Munchen, Kamala Harris a enumerat infracţiunile atribuite Rusiei, printre care bombardamentele sistematice împotriva civililor şi infrastructurii esenţiale, cazurile de tortură şi violurile atribuite soldaţilor ruşi, deportările de cetăţeni ucraineni în Rusia, inclusiv separarea a mii de copii de familiile lor.

”Noi am examinat probele, cunoaştem normele juridice şi nu există niciun dubiu: acestea sunt crime contra umanităţii. Şi le spun tuturor celor care au comis aceste crime şi superiorilor sau complicilor lor la aceste crime: veţi fi traşi la răspundere'', a declarat Harris, potrivit Agerpres.

Vicepreședintele american a reafirmat că Statele Unite vor susține Ucraina ”atât timp cât va fi necesar”.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, SUA au documentat peste 30.600 de cazuri de crime de război comise de către forţele ruse în Ucraina, a mai precizat Departamentul de Stat american.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE