Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden vizitează luni Polonia, pentru a marca un an de la războiul din Ucraina. Președintele SUA se va întâlni și cu Klaus Iohannis

Președintele american, Joe Biden, este așteptat luni la Varșovia, unde va fi primit de omologul său polonez, Andrej Duda. Liderul de la Casa Albă are programat pentru marți un discurs în care va marca un an de război în Ucraina.

Potrivit Casei Albe, Joe Biden va vorbi despre sprijinul acordat poporului ucrainean, care își apără libertatea și democrația, dar și despre modul în care Statele Unite vor sprijini Ucraina atâta timp cât va fi nevoie.

Discursul președintelui american va avea loc în aceeași zi în care liderul rus, Vladimir Putin se va adresa Parlamentului de la Moscova.

Joe Biden se va întâlni și cu liderii țărilor din formatul București 9, printre care și președintele României, Klaus Iohannis. Liderul de la Casa Albă va reafirma sprijinul ferm al Statelor Unite pentru securitatea NATO.

Formatul de la București cuprinde un grup de țări din Europa de Est, membre ale Alianței. Acestea sunt România, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE