Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Jim Carrey și Margaret Atwood, pe lista neagră a Rusiei

Publicat de: Euronews

Rusia a anunţat luni că interzice intrarea pe teritoriul său a 100 de canadieni, printre care actorul Jim Carrey şi mai mulţi jurnalişti, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Această decizie a fost luată ca răspuns la „practica regimului premierului Justin Trudeau de a impune sancţiuni liderilor, politicienilor, parlamentarilor, jurnaliştilor şi personalităţilor culturale din Rusia”, a explicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Printre cei care au primit interdicţie de intrare în Rusia se numără şi actorul şi comediantul Jim Carrey, în vârstă de 60 de ani.

Pe listă figurează, de asemenea, jurnalişti de la postul de televiziune CTV şi de la CBC, şefa Centrului de securitate pentru telecomunicaţii, precum şi mai multe personalităţi canadiene de origine ucraineană. De asemenea, scriitoarea Margaret Atwood, autoarea romanului "Povestea slujitoarei"

Moscova acuză toate aceste nume de „implicare directă în promovarea unei politici agresive rusofobe”, se arată în comunicat.

Sancțiunile Canadei asupra Rusiei

De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, Canada a impus sancţiuni împotriva a peste 1.400 de persoane şi entităţi din Rusia, Belarus şi Ucraina sau provenind din aceste ţări.

În octombrie, Canada a impus sancţiuni mai multor jurnalişti şi mass-media din Rusia, precum şi actorilor consideraţi „complici în campania de dezinformare" din jurul conflictului din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE