Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia intensifică atacurile în regiunea ucraineană ocupată Herson

Forțele rusești au intensificat loviturile aeriene împotriva regiunii Herson. O femeie a fost ucisă, iar 8 persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Pe de altă parte, David Cameron a devenit primul ministru de Externe britanic care a vizitat portul Odesa, de la începutul invaziei rusești.

Asigurări de război

Șase dintre răniți au fost transportați la spital, iar doi au fost tratați la fața locului. Atacurile rușilor au provocat daune atât caselor cât și infrastructurii civile.

La zeci de kilometri distanță de zona de conflict, ministrul de Externe britanic, David Cameron, a vizitat orașul port Odesa. Acesta a reiterat sprijinul pe care Regatul Unit îl acordă Ucrainei, pe termen lung.

David Cameron, ministru de Externe britanic: ”Odessa va fi vitală pentru redresarea economică a Ucrainei și sunt mândru de faptul că anunțăm astăzi lansarea unei facilități de asigurare pentru a ajuta navele să părăsească acest port, să treacă prin noua rută maritimă și să ne asigurăm că Ucraina poate beneficia de aceste exporturi.”

Ucraina a convenit asupra unui mecanism special cu Regatul Unit și cu un grup de companii britanice, pentru a oferi asigurări de război la preț redus pentru exporturile țării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE