Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia asigură Serbia de tot ajutorul în situația din Kosovo

Rusia va sprijini Serbia in privinta situatiei din Kosovo, a spus ministrul de externe Sergey Lavrov, care s-a întâlnit la Moscova cu cel de interne din Serbia. La întâlnire, cei doi politicieni au reconfirmat sprijinul reciproc dintre cele două țari.

În vreme ce Lavrov l-a asigurat pe ministrul sârb Alexandar Vulin de tot sprijinul Rusiei cu privire la situația tensionată din Kosovo, Vulin a spus ca Serbia „nu se vă implica niciodată în isteria anti-rusă”.

„În ceea ce privește Kosovo, poziția Rusiei rămâne neschimbată. Aceasta a fost confirmată în mod repetat de președintele Putin. Sprijinim realizarea de către Belgrad și Pristina a unei soluții viabile, reciproc acceptabile, bazate pe rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat Serghei Lavrov.

Sprijin reciproc Rusia-Serbia

Lavrov a adăugat că Rusia va accepta doar o soluție care să-i mulțumească pe sârbi. La rândul sau, ministrul sârb de interne i-a mulțumit lui Lavrov pentru ajutor și l-a asigurat că țara sa este pregătită pentru unele compromisuri, în vederea atingerii unui acord. Acesta a mai spus că Serbia nu se va implica în politica de sancțiuni împotriva Rusiei, stabilită la nivelul UE.

„Suntem foarte recunoscători pentru ajutorul și sprijinul pe care ni le oferiți, în special în chestiunea Kosovo și Metohija. Serbia, atâta timp cât este condusă de președintele Vučić, nu se va implica niciodată în isteria anti-rusă”, a declarat Alexandar Vulin, ministrul de Interne al Serbiei.

Lavrov plănuise să viziteze Belgradul încă din luna iunie, dar țările membre NATO vecine Serbiei au refuzat să permită avionului să treacă prin spațiul aerian european.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE