Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia afirmă că a doborât 19 drone ucrainene deasupra Mării Negre şi a Peninsulei Crimeea

Rusia a doborât în cursul nopţii 19 drone aeriene ucrainene deasupra Mării Neagre şi a Peninsulei Crimeea anexată, precum şi alte trei în regiunile Kursk, Belgorod şi Orel, a anunţat joi Ministerul rus Apărării, notează Agerpres.

"Sistemele de apărare aeriană au distrus 19 drone ucrainene deasupra Mării Neagre şi a teritoriului Republicii Crimeea", a scris ministerul în jurul orelor 02.15, (miercuri, 23.15 GMT), pe Telegram, adăugând că alte trei dispozitive au fost doborâte în regiunile Kursk, Belgorod (sud-vest) şi Orel (vest), ridicând la 22 numărul total al aparatelor.

Pe 25 august, aceeaşi sursă a susţinut că Rusia a doborât 42 de drone ucrainene în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014.

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, Rusia a afirmat că a distrus cinci drone ucrainene, de data aceasta navale, în Marea Neagră, în timp ce încercau să atace nava de patrulare "Serghei Kotov".

Miercuri, autorităţile locale au indicat că au dejucat alte lovituri ale Kievului care vizau Sevastopol, un mare port de la Marea Neagră folosit de flota rusă.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, a declarat, joi, pe Telegram, că rapoartele conform cărora dronele au fost distruse în zona oraşului sunt inexacte. "Da, apărarea aeriană funcţionează, dar în zona Crimeea" administrată separat de Sevastopol, a afirmat el.

Atacurile cu drone ucrainene împotriva teritoriului rus, s-au înmulţit în ultimele luni pe fondul unei contraofensive a Kievului care a fost declanşată la începutul lui iunie.

Crimeea este vizată în mod regulat, la fel ca şi regiunile ruseşti frontaliere cu Ucraina, precum şi capitala Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE