Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a lansat 70 de rachete înspre Ucraina, dintre care 60 au fost distruse de ucraineni

Rusia a lansat 70 de rachete spre Ucraina, dintre care 60 au fost doborâte, potrivit președintelui Zelenski. Atacul rusesc vine ca răspuns la acuzația Moscovei, potrivit căreia Kievul ar fi lovit două baze aeriene rusești.

Mai multe zone din Ucraina au fost lovite de rachetele rusești, inclusiv Zaporojie. Potrivit lui Volodimir Zelenski „majoritatea” au fost doborâte, în ciuda faptului că Moscova a afirmat că ar fi atins toate cele 17 ținte. Zelenski a mai spus că patru persoane au fost ucise.

„Fiecare rachetă rusească doborâtă este o dovadă concretă că teroarea poate fi învinsă. Dar, din păcate, încă nu putem asigura o securitate completă a spațiului nostru aeria, deoarece au existat mai multe lovituri. Din păcate, există victime. Până în acest moment, sunt patru persoane ucise în loviturile rusești. Condoleanțe familiei și prietenilor lor,” a explicat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Tiruri de armament lansate din mare

În țară au existat din nou întreruperi de curent, care au afectat și Republica Moldova. Numeroase orașe și localități ucrainene au fost lăsate în întuneric, inclusiv Lvov.

„Este imposibil să te obișnuiești cu așa ceva, dar cu siguranță te poți adapta. Ființele umane se pot adapta la orice. Avem lanterne și bănci de alimente, tot ce ai nevoie pentru a te simți confortabil în această situație,” a spus Andriy, locuitor din Lvov.

Între timp, mai multe explozii au lovit două baze aeriene rusești. Moscova a acuzat Kievul de atac și a răspuns prin tiruri de armament lansate din mare.

„În pofida încercărilor regimului de la Kiev de a perturba acțiunile aviației rusești printr-un act terorist, astăzi (luni n.red.) în jurul orei 15, ora Moscovei, a avut loc un atac masiv cu armament de înaltă precizie, aerian și maritim, asupra sistemului antiaerian militar și a obiectivelor aferente sistemului defensiv, comunicațiilor, energiei și instalațiilor militare din Ucraina,” a explicat Igor Konashenkov, Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Un număr tot mai mare de familii din Herson părăsesc orașul din cauza bombardamentelor. Armata rusă rămâne în apropiere, de cealaltă parte a râului Nipru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE