Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rachetă descoperită în Republica Moldova, într-o localitate de la granița cu Ucraina

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

O rachetă a fost descoperită de o patrulă a poliției de frontieră, luni, în apropierea orașului Briceni din Republica Moldova. Ministerul moldovean de Interne a anunțat că polițiștii de frontieră și-au intensificat activitatea, pe fondul bombardamentul efectuate de armata rusă în Ucraina.

„În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție.

În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița.

În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU”, a anunțat Ministerul de Interne din Republica Moldova.

La începutul lunii octombrie, Trei rachete lansate de Armata rusă au zburat deasupra teritoriului Republicii Moldova, potrivit Ministerului Apărării de la Chișinău.

Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat de urgență pe ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații în legătură cu lansarea a trei rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră, potrivit Stiri.md.

De asemenea, pe 31 octombrie, armata rusă a lansat mai multe rachete spre Ucraina, iar părți dintr-unul dintre proiectile au căzut pe teritoriul Republicii Moldova, după ce obuzul a fost doborât de sistemul antiaerian ucrainean.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE