Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a început exerciţii navale în Marea Baltică și Marea Ochotsk, la o zi după exercițiile anuale NATO

Moscova a început exercițiile navale din Marea Baltică, la doar o zi după ce statele membre NATO și-au lansat manevrele anuale în Marea Baltică.

Marina Statelor Unite a anunțat că din partea NATO au fost nu mai puțin de 6.000 de militari, 50 de nave şi peste 45 de aeronave, cu Finlanda pentru prima dată ca membru al alianţei.

Națiunile participante includ Belgia, Canada, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite.

Aceste țări au exercitat o multitudine de capabilități, demonstrând flexibilitatea inerentă a forțelor maritime.

Scenariile de exerciții includ operațiuni amfibii, de artilerie, antisubmarin, de apărare aeriană și de deminare, precum și eliminarea munițiilor explozive, exerciții cu vehicule subacvatice și de suprafață fără pilot și răspunsuri medicale.

Armata rusă a anunţat că până la 40 de nave şi bărci, 25 de aeronave şi aproximativ 3.500 de militari vor lua parte la exerciţii, programate să dureze până la 15 iunie.

Moscova a început de asemenea exerciţii luni în Mările Japoniei şi Ohotsk, care vor implica peste 60 de nave de război şi de sprijin din cadrul Flotei din Pacific.

"Peste 60 de nave de război și nave de sprijin, aproximativ 35 de avioane de aviație navală, trupe de coastă și peste 11.000 de militari sunt implicați în exercițiul grupării de forțe a Flotei Pacificului", a precizat ministerul pe aplicația de mesagerie Telegram.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE