Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rotativa guvernamentală, la finalul lunii mai. Nicolae Ciucă: Puțin mai încolo, dar se va realiza

Rotativa guvernamentală este condiționată și de ziua partidului, dar și de sărbători religioase, a spus în cadrul unui eveniment la Iași, premierul Nicolae Ciucă.

Oficialul a precizat că, deși cea mai simplă variantă ar fi respectarea protocolului, nu exclude negocierea unor ministere între partenerii coaliției. 

"Urmează rocada la Guvern, nu există niciun fel de discuție, în momentul de față, despre amânarea, cu atât mai puțin despre nerealizarea ei. Ca atare, la finele lunii mai. Nici pe 24, că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălțare, puțin mai încolo, dar se va realiza”, a spus Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a mai spus, la Forumul Administraţiei Publice Locale organizat de PNL Iaşi, că actuala coaliţie cu PSD reprezintă "singura formulă matematică ce putea să funcţioneze", menţionând în acest sens că lucrează foarte bine cu liderii partidelor din alianţă.

"Suntem într-o coaliţie. Este o coaliţie a competiţiei politice. Este o coaliţie într-o formulă care pentru mulţi a părut a fi anacronică şi doar o soluţie care doar asigura 3-4 luni, din noiembrie 2021 până la sărbătorile de Paşti din 2022. Nu a fost aşa, pentru că am reuşit în toată această perioadă să menţinem stabilitatea acestei coaliţii pentru că ne-am dorit stabilitatea României", a afirmat premierul Ciucă, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE