Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanțe mai scumpe în Bulgaria, în sezonul turistic 2024. Prețurile cresc cu până la 15%

Vacanțele în Bulgaria vor fi mai scumpe, în 2024, cu 10 sau chiar 15%, anunță preşedintele asociaţiei locale a tur-operatorilor din țara vecină. Informația vine cu puțin timp înainte de începerea sezonului turistic, din luna mai.

Bulgaria rămâne locul favorit pentru turiştii români care pleacă din țară în timpul Paştelui. Chiar dacă hotelurile fac pregătiri, turiştii pot găsi şi locuri unde unitățile de cazare și restaurantele sunt închise.

În timp ce Bulgaria rămâne locul favorit pentru turiştii români în timpul Paştelui, Goranova a subliniat necesitatea ca staţiunile să se pregătească adecvat pentru afluxul de vizitatori.

Chiar dacă hotelurile fac pregătiri, turiştii pot găsi şi locuri unde facilităţile sunt închise, iar curăţenia nu este adecvată, ceea ce afectează impresia generală.

Bulgaria vrea să își extindă turismul cultural

Pe lângă turismul la Marea Neagră, Bulgaria face eforturi pentru extinderea turismului cultural şi circular, atrăgând vizitatori din Germania, Marea Britanie şi Spania.

Totuşi, costul călătoriilor a crescut semnificativ, cu 10 - 15% comparativ cu anul trecut, a avertizat Goranova.

În pofida majorării cheltuielilor, bulgarii nu şi-au redus semnificativ planurile de călătorii şi au revenit la practica rezervărilor timpurii.

În condiţiile în care bulgarii şi turiştii străini se confruntă cu costuri mai ridicate de călătorie, industria turismului se pregăteşte de un sezon dificil.

Pe fondul incertitudinilor care persistă din timpul pandemiei, călătorilor li se cere să facă planuri meticuloase şi să exploreze opţiuni de călătorie rentabile, pentru a profita la maximum de vacanţele lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE