Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, pe podium la lupte pe plajă. Nouă medalii, cucerite la Mondialele Under-17 de la Mamaia

Sportivii români au cucerit nu mai puțin de nouă medalii, dintre care patru de aur, trei de argint și două de bronz, vineri, la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă Under-17, competiție desfășurată pe plaja Neversea din Mamaia.

Două românce au dominat competiția feminină, la categoria 40 de kilograme. Diana Luminiţa Voiculescu a învins-o în finală pe Bianca Mariana Iancău, potrivit Agerpres.

La categoria 50 kg, Alexandra Voiculescu a câștigat finala, după ce a învins-o pe Ana Maria Gianina Rotaru. Ianola Ionela Cica s-a clasat pe locul patru, după ce a pierdut lupta pentru bronz cu franţuzoaica Juliette Camille Lescure.

În schimb, Florentina Georgiana Manţog a cucerit aurul la categoria. 60 kg, după ce a învins-o în finală pe Alessandra Renee Elliott.

România a dominat podiumul la categoria 70 de kilograme. Maria Magdalena Panţîru a cucerit aurul după finala cu Ionela Georgiana Cojocaru, în timp ce Florentina Georgiana Biru a luat bronzul, învingând-o pe grecoaica Drosoula Tzianakopoulos.

Adam Alhafez a obținut singura medalie de la masculin, cea de bronz la categoria 60 kg. El l-a învins în meciul decisiv pe un alt român, Ştefan Andrei Stancu.

La categoria 50 kg, Marian Valentin Rusu a pierdut meciul pentru bronz şi s-a clasat pe locul patru.

Pe patru s-a clasat şi Eduard David Lenard, la cat. 70 kg, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu bulgarul Kaloian Atanasov.

Vineri, la Mamaia, sunt programate Campionatele Mondiale de lupte pe plajă Under-20.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE