Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, aur mondial la 200 m liber, la juniori. Nou record stabilit de înotătorul de 17 ani

David Popovici a câștigat medalia de aur în finala de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima (Peru).

Popovici a obținut un timp de 1:46,18. Înotătorul maghiar, Daniel Meszaros s-a clasat pe locul secund și a realizat 1:48,19. Italianul Filippo Berxtoni a obținut medalia de bronz, cu un timp de 1:49,05.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber cu un nou record al competiției.

România și-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediție a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber.

Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. și a câștigat fără emoții medalia de AUR cu un nou record al competiției.

Astfel, după aurul de la Mondialele de seniori, aurul de la Europenele de juniori și aurul de la Europenele de seniori, David își trece în palmares și aurul la Mondialele de juniori, întregind astfel o vară fantastică pentru el și pentru natația românească”, a scris Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, pe Facebook.

La Campionatul Mondial de înot pentru juniori din Peru, România a obţinut alte două medalii la Lima: aur cu ştafeta de 4x100 m liber ((David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) şi argint prin Vlad Stancu la 400 m liber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE