Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, pe covorul roșu la Sarajevo. Are loc premiera mondială a filmului ”Oameni de treabă”

Zi cu emoții pentru filmul românesc la Festivalul de la Sarajevo. În această seară are loc premiera celei mai recente pelicule regizate de Paul Negoescu - "Oameni de treabă".

51 de filme concurează pentru premiile “Heart of Sarajevo”. 21 dintre acestea vor fi în premieră, printre ele și lungmetrajul de ficțiune ”Oameni de treabă”, în regia lui Paul Negoescu.

Filmul spune povestea lui Ilie, polițist într-un sat din Moldova, unde corupția este la putere. În urma unor evenimente violente la care asistă, acesta este nevoit să ia decizii radicale în viața personală, dar și profesională.

Acum ce vrei să anchetezi tot satul? Ai zis că vrei să-ți faci un rost aici. Câștigi o anumită rânduială. Noi știm că important este să se facă treabă, nu să ne închinăm la principii.

Alte nouă producții românești sau realizate în co-producție vor fi prezentate la Festivalul de la Sarajevo. În secțiunea documentare de lungmetraj sunt filmele “Pocalul. Despre fii și fice”, în regia Cătălinei Tesăr și Danei Bunescu și “Apropieri”, în regia lui Botond Pusok.

Festivalul de Film de la Sarajevo este la a 28-a ediţie. A fost inţiat de Obala Art Centar în 1995, spre finalul asediului de la Sarajevo. Scopul a fost de a ajuta la reconstruirea societăţii civile şi la păstrarea spiritului cosmopolit al oraşului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE