Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România debutează la Euro 2024 pe 17 iunie. Două echipe Euronews România se află în Germania și transmit toate informațiile

Mai sunt patru zile până la debutul României la Euro 2024. Astăzi, "Tricolorii" au continuat pregătirile în cantonamentul din Germania, cu două serii de antrenamente. Corespondenții Euronews România sunt alături de "Tricolori" și de suporterii români și aduc în fiecare zi cele mai importante informații, declarații și imagini de la Campionatul European.

Articol realizat cu sprijinul Vodafone, partener de conectivitate al redacției Euronews România la Euro 2024.

Euro 2024. Euronews transmite informații din sânul naționalei României

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: "Echipa națională se antreneaza chiar acum pe terenul din spatele meu, un teren foarte bun, care, la cererea selecționerului Edi Iordănescu, a fost irigat foarte mult în ultimele 24 de ore".

"Tricolorii" s-au antrenat în două grupuri diferite, în care s-au pregătit tactic pentru meciul cu Ucraina: mai întâi jucătorii de atac și apoi apărătorii.

Nicușor Bancu a fost cel desemnat să stea de vorbă cu jurnaliștii și a declarat că victoria cu Ucraina ar fi și un cadou frumos pentru ziua de naștere a selecționerului Iordănescu.

Nicușor Bancu: "Noi trebuie să jucăm cu toții atât pentru Mister, cât și pentru noi și pentru România, pentru că este un vis devenit realitate pentru toată lumea de aici. Trebuie să facem o figură frumoasă".

"Tricolorii" vor continua pregătirile la Wurzburg, acolo unde sunt înconjuați de foarte mulți suporteri români veniți din toată Europa.

Reporter: "Ajungeti la vreun meci?"

Suporter: "Nu am gasit bilete. M-as duce cu mare drag, dar..."

Reporter: "La ce meci mergeti?"

Suporter: "Ucraina, cu Slovacia în Frankfurt."

Reporter: "Scumpe biletele?"

Suporter: "Foarte scumpe".

Reporter: "Sunt scumpe biletele?"

Suporter: "Sotul meu le-a luat, nu știu."

Suporter: "Foarte scumpe, dar merită. Pentru națională. Forța!"

Suporter: "Totuși, e scump. Mi se pare scump și greu de găsit. M-am înscris pe site-ul UEFA, dar nu am reușit".

Duminică dimineața, Naționala va pleca spre Munchen, pentru meciul de debut de luni după-amiază, împotriva Ucrainei.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: "O echipă Euronews este la locul cantonamentului echipei naționale și suntem prezenți la toate evenimentele, la conferințele de presă și la celelalte acțiuni pe care le are aici, în Germania, echipa Națională".

Din Wurzburg, Munchen, Koln și Frankfurt, Andrei Nourescu și Edi Popescu vă vor oferi ediții speciale și interviuri exclusive pe care le veți putea urmări în programele Euronews România, în fiecare zi.

  • Europeanul de fotbal începe vineri, 14 iunie, cu meciul Germania - Scoția.

După ce Tricolorii vor juca luni, cu Ucraina, ei vor întâlni Belgia și Slovacia pe 22 și 26 iunie.

Cotați cu șansa a treia de a se califica din grupă, jucătorii naționalei promit însă că vor produce surpriza și vor intra în optimi. Cele mai importante declarații ale selecționerului și jucătorilor, dar și reacții după partide vor putea fi urmărite în jurnalele Euronews România și pe canalele noastre de social media.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE