Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roboții umanoizi vor fi produși în masă. O companie din China a anunțat că producția în serie începe în 2024

Roboții cu trăsături umane, care îi ajută pe oameni la locul de muncă sau la treburile casnice, nu mai reprezintă doar o scenă din filmele SF. O companie din China a anunțat lansarea producției în masă a roboților umanoizi începând cu anul viitor.

Roboții umanoizi vor fi produși în masă

El este GR-1, are o înălțime de 1,65 metri, cântărește 55 de kilograme și poate merge cu o viteză de până la 5 kilometri pe oră. Iar din 2024, ar putea să aibă până la o mie de „frați și alte rude” cu inteligență artificială.

VEZI GALERIA
9 imagini

O companie din Shanghai, centru financiar și tehnologic al Chinei, a anunțat că va lansa producția în serie a roboților cu caracteristici umane. Creatorii robotului spun că acesta poate fi util în companiile industriale sau chiar în casă.

Gu Jie, președintele Fourier Intelligence: "Există foarte multe articulații în tot corpul robotului, care sunt conectate între ele pentru a realiza un control foarte complex al mișcărilor. Aceasta a fost întotdeauna o problemă pentru toată lumea. Am făcut progrese în ultimii ani. Dacă avem un creier cu inteligență artificială și un corp foarte puternic, vom avea în viitor utilizări pentru roboți. Scena poate fi imaginată și extinsă la infinit."

Pentru a face față ritmului vieții din marile orașe, robotul are integrat un sistem cu peste 30 de module de funcționare, care îi va permite, de exemplu, să traverseze rapid strada. De asemenea, acesta este prevăzut să facă față unei călătorii cu autobuzul sau cu metroul, ori să se plimbe cu barca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE