Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Robert Glință, clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale de Natație din Budapesta

Publicat de: Euronews

UPDATE:

Răsturnare de clasament la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Robert Glință s-a clasat până la urmă pe locul al 5-lea în finala probei de 50 metri spate după o contestație a americanului Justin Rees.

Arbitrii competiției au revenit aseară târziu asupra deciziei de descalificare și i-au acordat acestuia medalia de aur. În discuție a fost o regula controversată în natație, potrivit căreia, în probele de spate, corpul sportivuluil nu trebuie să fie in totallitate sub apa la finalul cursei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Robert Glinţă s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate, la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta. Sportivul a pierdut podiumul la doar șase sutimi de locul 3.

În finala de la 100 metri spate, Robert Glință s-a clasat al optulea, într-o probă în care anul trecut a cucerit titlul European.

Delegația României, cu David Popovici și Robert Glință, sosește în țară duminică seara.

David Popovici, dublu campion mondial la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Românul de 17 ani este, deja, dublu campion mondial. Singurul sportiv care a mai reușit să castige aurul în probele de 100 și 200 m liber la un Campionat Mondial a fost americanul Jim Montgomery, în 1973.

Popovici a plecat de pe culoarul 4 și a întors al doilea la 50 de metri. A sprintat formidabil pe ultimul bazin și a terminat cu 47,58. Pe doi a venit francezul Maxime Grousset, 47,64, iar pe 3, canadianul Joshua Edwards, 47,71.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE