Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Riot Games elimină peste 500 de locuri de muncă pentru a se îndrepta către "un viitor mai sustenabil"

După ce anul trecut s-au înregistrat peste 9.000 de disponibilizări în industria jocurilor video, 2024 continuă acest trend, iar Riot Games, producătorul League of Legends, este cel mai recent exemplu.

Luni seară, compania a anunțat că "ne reorientăm către proiecte mai puține și cu impact puternic pentru a ne îndrepta către un viitor mai sustenabil", ceea ce înseamnă eliminarea rolurilor pentru 530 de persoane la nivel global, adică aproximativ 11% din totalul forței de muncă, potrivit The Verge.

CEO-ul Dylan Jadeja a declarat într-un mesaj la nivelul întregii companii: "Unele dintre investițiile semnificative pe care le-am făcut nu dau roade așa cum ne așteptam" și a indicat expansiunile Riot cu ocazia celei de-a 10-a aniversări din 2019, care răspândesc universul League of Legends în noi jocuri și alte forme de divertisment.

Pentru angajații "al căror rol este sau poate fi afectat", va avea loc o întâlnire cu șefii lor în următoarele 48 de ore și se va oferi o indemnizație de concediere de cel puțin șase luni, cu mai mult pentru cei care au lucrat mai mult timp în cadrul companiei, precum și alte beneficii.

Ce proiecte vor fi afectate

Riot spune că prioritizează jocurile live de bază pe care le face, cum ar fi League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics și Wild Rift, precum și esports și evenimentele legate de aceste titluri. În mod similar, se spune că jocul de lupte 2D Project L, încă în curs de dezvoltare, cu personaje din League, "progresează foarte mult", iar sezonul doi al emisiunii sale TV Arcane pentru Netflix este pe cale să apară în noiembrie.

Printre proiectele direct afectate de schimbări se numără Legends of Runeterra, jocul de cărți free-to-play anunțat în 2019, despre care Jadeja a spus că "nu a avut performanțe atât de bune pe cât aveam nevoie". Echipa respectivă va fi redusă și se va concentra pe modul de joc PvE. Cealaltă țintă din portofoliul actual de jocuri al Riot este eticheta de publicare Riot Forge, anunțată, de asemenea, în 2019, pentru a colabora cu studiouri mai mici care să creeze mai multe titluri legate de League.

Cu șase titluri publicate, inclusiv Hextech Mayhem, o exclusivitate mobilă Netflix, Riot Forge se va închide după lansarea Bandle Tale: A League of Legends Story.

Potrivit lui Jadeja, reducerile nu sunt pentru a liniști investitorii, ci, dimpotrivă, "Trebuie să facem mai mult pentru a ne concentra afacerea și a ne centra eforturile pe lucrurile care aduc cea mai mare valoare pentru jucători - lucrurile care merită cu adevărat timpul jucătorilor". Totuși, acest lucru nu va anula impactul asupra celor direct afectați sau răceala care se răspândește în întreaga industrie - un tracker de disponibilizări menținut de Kotaku numără peste 3.800 de locuri de muncă pierdute deja în 2024, și încă suntem în ianuarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE