Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O româncă este cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume. Ana Dumbravă: „Strategia mea numărul unu e să joc cât mai bine”

Românca Ana Dumbravă, jucătoarea echipei profesioniste de e-sports Nigma Galaxy, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter-Strike a anului 2022 în cadrul Campionatului Global Offensive. În cadrul galei HLTV Award Show din Stockholm, Ana și colegele ei au mai primit și trofeul pentru „Echipa feminină a anului”.

Gala a reunit peste 300 de personalități ale celui mai popular joc de e-sports din toate timpurile: Counter-Strike:Global Offensive. Ana Dumbrava are 23 ani, este originară din Rădăuți, și joacă din luna mai 2022 la echipa profesionistă de esports Nigma Galaxy, cu sediul în Abu Dhabi, alături de trei coechipiere din Rusia și una din Slovacia. În anul 2022, ele au câștigat cele mai importante turnee dedicate femeilor.

Ana joacă la un nivel profesionist din 2014, an în care a început să participe la turneele naționale, rezultatele de aici atrăgând atenția echipelor de fete din afara țării. Counter-Strike: Global Offensive este printre cele cel mai populare jocuri video din lume cu aproape 630.000 de jucători unici activi doar în luna decembrie 2022.

Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume, la Euronews România: „O fac din absolută plăcere”

Într-un interviu acordat Euronews România, Ana Dumbravă a explicat că jocurile video sunt pentru ea o pasiune.

„De la început, de când m-am apucat de joc, a fost și este o pasiune pentru mine. Nu o consider în totalitate ca un job, pentru mine e mai mult o pasiune. O fac din absolută plăcere.

La început, da, a fost costisitoare, pentru că necesită o sumă destul de mare de bani pentru a achiziționa, de exemplu, un PC performant, o tastatură, monitor”, a spus cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume.

Îndrăgostită de jocurile video de la vârsta de cinci ani datorită fratelui ei

„Pot spune că mereu am fost îndrăgostită în jocurile video, nu doar de Counter-Strike. Îmi aduc aminte în trecut, când aveam cinci ani, împărțeam un singur calculator cu fratele meu mai mare și de la el s-a tras această dragoste pentru jocurile video și în special Counter-Strike. Cred că el a fost motivația mea numărul unu să mă joc pe calculator”, a mărturisit tânăra.

Întrebată ce strategie adoptă în timpul jocurilor, Ana Dumbravă a afirmat că „fără muncă nu poți face calitate și performanță”.

„Pot spune că 100% a fost perseverența și dedicarea, munca depusă în cei șapte ani de zile de carieră. Consider că în orice sport și în viața personală, fără muncă nu poți face calitate și performanță în sine. Cred că prin aceste sacrificii, ore de antrenament în fiecare zi m-au adus aici”, a povestit ea.

Strategia mea numărul unu e să joc cât mai bine posibil, să fiu cea mai bună coechipieră pentru fetele mele din echipă”, a spus cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume.

De asemenea, tânăra a explicat că participă atât la evenimente unde joacă împotriva unor echipe feminine, atât și la cele unde înfruntă „și băieți de liga a doua, unde acumulăm experiență și facem performanță”.

„Când vine vorba despre CS:GO, sunt anumite site-uri care contorizează aceste performanțe, aceste statistici. Cât de bine ai jucat individual, dar și ca echipă. Sunt două site-uri oficiale pentru noi fetele; primul este hltv.org și al doilea este csgofemale.com, unde oamenii din jurul nostru, telespectatorii sau fanii în sine pot să verifice aceste statistici oficiale”, a explicat ea.

Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume e studentă la Iași

„În momentul de față, pe lângă jobul meu de jucător profesionist, sunt studentă în anul IV la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, unde studie Ingineria Materialelor și încerc să am și o educație și un viitor după cariera mea”, a mai precizat ea.

Cât despre câștigurile pe plan profesionist, Ana Dumbravă a estimat că din 2014 și până în prezent a câștigat aproape 40.000 de euro ca jucătoare profesionistă de Counter-Strike.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE