Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România a câștigat prima medalie la Campionatul Mondial de Esports. Tricolorii, printre favoriții turneului

Echipa României a obținut o medalie de bronz la Campionatul Mondial de Esports, competiție organizată la Iaşi. Performanța gamerilor români vine după trei zile de meciuri intense pe Erangel, Miramar şi Sanhok, arenele de bătălie ale profesioniştilor de PUBG Mobile, conform Agerpres.

Tricolorii şi-au intrat greu în ritmul care i-a făcut să fie consideraţi unii dintre favoriţii turneului. În prima zi a competiției, gamerii români s-au aflat pe poziția a cincea în clasamentul general. Cu toate acestea, ei au jucat la un nivel extraordinar în ultimele zile, spun organizatorii evenimentului.

"DORIN", "OCTAVIAN", "Exo" şi "Kapahala", adică jucătorii organizaţiei Nexus Gaming, au intrat în ultima partidă, cea cu numărul 18, de pe locul trei în clasament. Au fost la un pas de a depăși Turcia, pentru a obține medalia de argint.

În spatele românilor au fost la mică distanță gamerii din Maroc și Argentina, pregătiți în orice moment să cucerească ultimul loc de pe podium.

”Finala s-a terminat cu bine, însă, iar echipele care au intrat în ultimul meci fiind în top 3 şi-au păstrat poziţiile: Kârgâzstan locul 1, Turcia locul 2, România locul 3", au transmis organizatorii Campionatului Mondial de Esports de la Iaşi, conform sursei citate.

La trei dintre cele şapte discipline echipele României sunt calificate în fazele eliminatorii care încep vineri, CS:GO, eFootball şi Tekken 7. În schimb, la trei dintre Esporturi reprezentanţii noştri au fost eliminaţi din faza grupelor, Dota 2, CS:GO Female şi Mobile Legends Bang Bang.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE