Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai mare spectacol din România, cu peste 200 de drone, la Iași. A început Campionatul Mondial de Esports

Campionatul Mondial de Esports a început la Iași. Startul a fost dat de un spectacol cu peste 200 de drone. Este cel mai mare număr de drone apărute în acest mod pe cerul României. La acestea s-au adăugat lumini, artificii, videomapping și eroi digitali. 700 de jucători din toată lumea au ajuns la Iași, iar la deschidere, peste opt mii de oameni s-au bucurat de momentul pregătit de organizatori.

Lumini, peste 200 de drone, artificii, muzică. Toate au creat un spectacol grandios pe cer și pe Palatul Culturii din Iași. Un moment mult așteptat de cei 700 de jucători veniți din 120 de țări, dar și de miile de persoane care au fost prezente la deschiderea oficială a Campionatului Mondial de Esports care are loc în aceste zile în capitala Moldovei.

Matthias Leo Thomas - jucător din Mauritius: Sunt foarte entuziasmat. Sunt pentru prima dată în România, în Iași. O țară frumoasă, oameni frumoși, mâncare delicioasă. Este o oportunitate pentru mulți oameni. Sunt din Mauritius, o țară foarte mică.

Cristian Nistor - manager Digital Throne: Din estimările noastre sunt peste 8.000 de oameni, mult peste așteptări.

Peste 30 de mii de jucători din lume au muncit pentru a se califica la acest campionat mondial

Doar 700 dintre ei au ajuns în acest punct - marea finală unde sunt puse la bătaie premii în valoare totală de 500 de mii de dolari.

Campionatul Mondial de Esports este la a XV-a ediție. Pe 1, 2 și 3 septembrie, în fața Palatului Culturii, vor urca pe scenă artiști din țară și străinătate. Cap de afiș este Armin van Buuren.

Vlad Marinescu - președintele Federației Internaționale de Esports: Este cel mai mare eveniment făcut în România din toate timpurile. Toată lumea vorbește de Iași. Sunt foarte mândru să aduc în țara unde m-am născut eu acest campionat mondial, care va zgudui lumea complet și va pune Iași pe hartă Esport-ului.

Mihai Chirica - primarul municipiului Iași: E o oportunitate foarte mare pentru noi să ne cunoască lumea. Nu sunt doar sportivi. Sunt și reprezentanți ai statelor. Unul dintre moștenitorii Regatului Iordaniei. De asemenea o să vină și din Arabia Saudită unul dintre moștenitori. Noi credem că e o oportunitate importantă pentru România să vadă ce țară frumoasă este pe partea de Est a Europei.

Industria de gaming crește de la un an la altul. În 2022, de exemplu, în București existau 110 companii de jocuri video, în Cluj Napoca 38, iar în Iași 12. Împreună, aceste 160 de firme au generat venituri de peste 300 de milioane de dolari.

În lume sunt mai mult de trei miliarde de oameni care practică jocurile video.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE