Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reuniune UE privind apărarea. Interzicerea vizelor pentru Rusia, pe agenda miniștrilor de la Praga

Miniștrii de Apărare ai Uniunii Europene se întâlnesc timp de doua zile la Praga pentru a lua o serie de măsuri. Printre principalele teme aflate pe agenda de lucru se numără posibilitatea de a introduce o restricție privind acordarea de vize cetațenilor ruși precum și ultimele informații de pe frontul ucrainean. Corespondentul Euronews la Bruxelles, Meabh McMahon, a vorbit despre acest subiect.

Meabh McMahon: „Miniștrii Europeni ai Apărării se întâlnesc astăzi, la Praga, timp de două zile, pentru a discuta despre securitate la nivel continental. Este pentru prima dată când se reunesc după vacanța de vară, iar Ucraina va fi, probabil, principalul subiect de pe agenda lor. Una dintre temele de discuție va fi propunerea de înființare a unei misiuni de pregătire militară din partea Uniunii Europene destinată forțelor ucrainene, care nu va avea însă baza în Ucraina, ci pe teritoriul altor state europene.

Joseph Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, a vorbit pe blogul său în această săptămână despre importanța de a sprijini Ucraina și de a se asigura că pentru Rusia costurile războiului continuă să crească. Un alt subiect care va fi abordat în cadrul evenimentului de două zile este ideea de a introduce o interdicție privind acordarea vizelor pentru turiștii ruși care intră în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, statele membre ale UE sunt foarte divizate pe această temă: Germania este împotrivă, la fel ca și Joseph Borrell însuși, așa că este puțin probabil ca această idee să fie acceptată”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE