Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Retururile online de la Zara vor fi taxate cu aproape 2 euro, în Spania

Publicat de: Mirabela Vasile

Vor fi schimbări pentru cumpărătorii spanioli care fac shopping online la Zara. Astfel, Inditex SA, proprietarul lanțului de modă va taxa persoanele care vor să returneze articolele achiziționate prin această modalitate.

Compania vrea astfel să adopte o strategie pe care o implementase anterior pe majoritatea celorlalte piețe ale sale, potrivit Bloomberg.

Clienții din Spania vor trebui acum să plătească 1,95 EUR pentru a returna o comandă, cu excepția cazului în care o duc la un magazin fizic sau la puncte de predare terță parte, unde retururile rămân gratuite.

Taxa se aplică pentru toate mărcile Inditex, care includ Pull & Bear și Massimo Dutti, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Implementarea acestei strategii a luat amploare în toată industria de îmbrăcăminte anul trecut, deoarece retailerii au încercat să limiteze costurile pe fondul accelerării inflației în întreaga lume.

Spania s-a numărat printre țările din Europa de Vest care au înregistrat cea mai mare rată a inflației în prima parte a anului 2022, după ce a atins valori de două cifre în lunile de vară. De atunci, aceasta a scăzut la 5,8% în ianuarie, sub nivelul majorității celorlalte națiuni din regiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE