Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Retrasă în 2021 din cauza afecțiunilor psihice, Simone Biles a revenit spectaculos și a câștigat un concurs. Are 19 titluri mondiale și 4 olimpice

Gimnasta americană Simone Biles a revenit spectaculos în competiții, după doi ani de pauză. Sportiva în vârstă de 26 de ani a câștigat reuniunea US Classic, din Chicago. A primit cele mai bune note la sol, la bârnă și la sărituri și a adunat 59.100 de puncte.

Biles se antrenează intens pentru că are în față Campionatul național și, poate, Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor.

Simone Biles a revenit în activitate după doi ani de pauză

De patru ori campioană olimpică şi medaliată cu aur de 19 ori la Campionatele Mondiale, Simone Biles este un adevărat star al gimnasticii americane. Însă s-a retras din competiții la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru că simțea că îi este pusă în pericol sănătatea mintală.

”Am ADHD și nu mi-e rușine de acest lucru. Nici nu mi-e teamă să dezvălui acest lucru”, a fost reacția ei în 2016. Ea a precizat că suferă din copilărie și că face tratament.

Acum, americanca a intrat din nou în sală.

Simone Biles: "Am intrat în cantonament de puțin timp, așa că totul s-a potrivit așa cum trebuie. Mă simt foarte bine în momentul acesta, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Pentru prima dată aș spune că a fost destul de bine. Sunt foarte șocată, surprinsă, așa că sunt pur și simplu fericită. Acum mă simt mult mai bine pentru felul cum merg lucrurile"

Gimnasta le-a mulțumit celor care au fost alături de ea în tot acest timp și s-a declarat mulțumită pentru că și-a luat o pauză de doi ani.

Simone Biles: "Trebuie să mă concentrez cu adevărat pe mine și să continui să lucrez cu mine și să merg la terapie și să mă asigur că totul este în regulă, astfel încât, în sală, să ne putem concentra doar pe gimnastică".

Simone Biles are 19 titluri mondiale și 4 olimpice

Colegele de lot sunt de-a dreptul uimite de forma fizică în care se află Simone Biles după doi ani de pauză, la cel mai înalt nivel.

Sunisa Lee: "Am urmărit-o și arată uimitor. Nici măcar nu pare că a făcut o pauză de un an sau că a avut vreun moment liber. Mă gândesc: 'Cum naiba? Cum se poate asta?' Dar, din nou, vorbim de Simone, iar ea este uimitoare"

Jade Carey: "Am fost foarte încântată de revenirea lui Simone, a fost foarte plăcut să o văd din nou și este o adevărată inspirație că a putut reveni, după toate lucrurile prin care a trecut".

Cea mai medaliată gimnastă din Statele Unite se bucură și de sprijinul soțului ei, jucătorul de fotbal american Jonathan Owens. Cei doi s-au căsătorit în aprilie, iar sportivul are numai cuvinte de laudă pentru Simone.

Ea anunțase anul trecut că își dorește să participe la Jocurile Olimpice de anul viitor, însă acum spune că nu se mai gândește atât de departe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE