Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Restricții de circulație în zona Pasajului Unirii. Cine face excepție

Continuă problemele în zona Pasajului Unirii din centrul Bucureștiului. Primăria de sector a interzis accesul camioanelor, după ce specialiștii au făcut mai multe verificări și au descoperit tasări ale asfaltului.

Primăria a obținut acordul de principiu pentru interzicerea circulației vehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Vorbim nu numai de camioane ci și de dube ceva mai mari.

Accesul acestora în Piața Unirii va fi total interzis în maxim două luni, după aprobarea Planului de Sistematizare și după montarea indicatoarelor.

Trebuie spus că această măsură nu se va aplica mijloacelor de transport în comun și celor de intervenție în situații de urgență.

Circulația vehiculelor mari se oprește pentru că au fost observate tasări ale asfaltului la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, precum și la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu.

De asemenea, decizia ține cont de expertiza tehnică realizată în noiembrie privind planșeul Unirii și pasajul rutier care arată că starea tehnică este necorespunzătoare.

Interdicția va dura destul de mult, pentru că abia peste o lună lucrările vor fi scoase la licitație, astfel încât momentul efectiv al începerii execuției este programat în a doua jumătate a anului 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE