Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Republica Moldova îşi va închide spaţiul aerian pe 1 iunie, când găzduieşte summitul Comunităţii Politice Europene

Publicat de: Euronews

Republica Moldova îşi va închide spaţiul aerian pentru aviaţia civilă pe 1 iunie din motive de siguranţă pe durata găzduirii summitului Comunităţii Politice Europene (EPC), a anunţat joi autoritatea de aviaţie civilă de la Chişinău, relatează Reuters.

Republica Moldova aşteaptă 47 de şefi de stat şi de guvern şi lideri ai instituţiilor UE la summitul EPC, menit să apropie statele membre de alte 17 ţări europene.

"Pentru a asigura securitatea aviaţiei, zborurile tuturor avioanelor civile vor fi interzise în întreg spaţiul aerian al Republicii Moldova", a menţionat sursa citată.

Autoritatea de aviaţie civilă a menţionat că spaţiul aerian va fi închis complet pe 1 iunie şi va fi redeschis a doua zi dimineaţă, la ora locală 07.00. Numai zborurile avioanelor oficiale vor fi permise, a precizat autoritatea.

O interdicţie asupra zborului dronelor va dura mai mult, urmând să înceapă de pe 31 mai.

Republica Moldova, care se află între Ucraina şi România, este zguduită de războiul declanşat de Rusia în Ucraina, pe care preşedinta Maia Sandu l-a denunţat în mod repetat, notează Reuters. Fragmente de rachete lansate în timpul conflictului ucrainean au aterizat în Republica Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE