Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Renunțați la capitalele Europei pentru aceste escapade în orașe mai mici

Capitalele Europei nu sunt mereu cea mai bună alegere pentru o vacanță fără stres. Londra, Paris și Roma sunt renumite pentru turism, aglomerație și prețuri ridicate. Dacă sunteți în căutarea unui loc mai liniștit, încercați în schimb aceste vacanțe în orașele mai puțin cunoscute.

Pline de cultură, mâncare și viață de noapte, aceste nouă locații oferă toate avantajele vieții de la oraș cu aglomerație scăzută și prețuri mai mici, scrie Euronews.Travel.

9. Poznan, Polonia: Pentru arhitectură colorată și rave-uri subterane

De la casele colorate din pitorescul său oraș vechi la rave-urile techno organizate în cluburile subterane, Poznan are câte ceva pentru toată lumea.

După ce vizitați catedrala istorică situată pe o insulă în bifurcația râului Warta, puteți afla despre istoria sa la centrul interactiv de patrimoniu, Brama Poznania.

Nu uitați să gustați din bucătăria wielkopolska, specifică regiunii.

8. München, Germania: Pentru drumeții, ciclism și surf pe râu

Primul oraș al Bavariei germane, München este locul perfect pentru cei cărora nu le plac prea mult orașele.

Orașul este bine pregătit pentru ciclismul urban, în timp ce munții din apropiere sunt ideali pentru pasionații de drumeții. Puteți chiar să faceți surf pe râul Isar - exercițiu care vă va fi util după ce veți gusta din produsele de patiserie și berile locale.

În perioada când se ține Oktoberfest este, bineînțeles, aglomerat, dar München este, de asemenea, ideal pentru o escapadă liniștită. Numit uneori Millionendorf (satul cu un milion de locuitori), orașul are o atmosferă liniștită, unde toată lumea își cunoaște vecinii.

7. Cork, Irlanda: Pentru observarea stelelor și whisky

Fă-ți timp să te relaxezi în liniștitul Fitzgerald Park sau să privești stelele la observatorul de la Blackrock Castle.

Iubitorii de whisky se vor bucura de experiența Jameson și de distileria Rebel City Distillery, în timp ce pasionații de cultură ar trebui să viziteze Cork Opera House și Crawford Art Gallery.

6. Gdansk, Polonia: Pentru barurile cu lapte și piețe

Acest oraș portuar împodobește coasta baltică a Poloniei și se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase arhitecturi din țară, cu biserici și piețe din belșug.

Dacă ajungeți aici neapărat gustați din bucătăria tradițională la unul dintre "barurile cu lapte" din oraș.

5. Lyon, Franța: Pentru mâncare bună și vin

Amplasat la confluența râurilor Rhône și Saône, orașul este locul de naștere al cinematografiei moderne. Este, de asemenea, un stâlp al bucătăriei franceze, atât frații Lumiere, cât și "Papa" bucătăriei franceze, Paul Bocuse, fiind originari din acest oraș.

Deși este o destinație de sine stătătoare, Lyon este, de asemenea, baza perfectă pentru a explora parcurile naționale și podgoriile din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes din Franța.

4. Leipzig, Germania: Pentru artă și cultură

Una dintre bijuteriile din estul Germaniei, Leipzig a fost un centru cultural pentru artă încă din Evul Mediu.

Astăzi, orașul se mândrește cu Muzeul de Arte Frumoase și Forumul de Istorie Contemporană pentru a atrage iubitorii de cultură exigenți.

Petrecăreții la fel de pretențioși vor dori să exploreze legendara scenă techno din Leipzig, care rivalizează cu cea din Berlin.

Un loc de vizitat este fostul cartier de producție de îmbrăcăminte Lindenau, unde depozitele dărăpănate au fost transformate în spații de artă.

3. Porto, Portugalia: Pentru patrimoniu și viața de noapte

Privind spre Oceanul Atlantic de Nord, Porto este patria producției de vin de Porto. Viața sa de noapte vibrantă și districtul medieval Ribeira, clasat pe lista UNESCO, atrag în oraș turiști de toate vârstele.

O croazieră turistică pe râul Douro este modalitatea perfectă de a admira un frumos apus de soare portughez. Nu ratați degustarea specialității Pasteis de Natas.

2. Glasgow, Scoția: Pentru artă stradală și cultură

Acest oraș portuar de pe râul Clyde este în nordul înghețat al Regatului Unit, dar un pic de ospitalitate scoțiană vă va încălzi.

Fost centru industrial, Glasgow este acum un centru cultural, unde se află Opera Scoțiană și Baletul Scoțian.

Clydeside Distillery este un alt obiectiv pentru iubitorii de whisky.

1. Manchester, Anglia: Pentru canalele victoriene, muzee și viața de noapte

Manchester are cultură, viață de noapte și mâncare pentru a satisface obiectivele de vacanță ale oricui.

Manchester și-a păstrat moștenirea industrială, iar depozitele și canalele victoriene pot fi observate peste tot în oraș. Vizitați Muzeul Științei și Industriei sau Muzeul de Istorie a Poporului pentru a învăța despre trecutul politic și industrial al orașului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE