Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regizor din Germania, atacat de un urs în România. El a povestit clipele terifiante prin care a trecut

Un cunoscut regizor de documentare din Germania a fost atacat și rănit grav de un urs în România, în Munții Carpați, unde venise pentru o serie de filmări. El a povestit clipele terifiante prin care a trecut într-o serie de videoclipuri publicate în mediul online. Ulterior, presa germană a dezbătut drama sa pe larg. Atenție: urmează informații și imagini care vă pot afecta emoțional.

Ursul l-a atacat pe regizorul german Andreas Kieling pe când acesta filma păsări rare în Munții Carpați. Totul s-a întâmplat acum trei luni. Într-una dintre zilele în care Kieling și echipa sa filmau, în fața lui, la numai câțiva metri distanță, a apărut animalul sălbatic, care a devenit extrem de agresiv și l-a atacat pe bărbat. Ulterior, regizorul a postat, pe conturile sale din mediul online, imaginile cu el rănit, plin de sânge, și mai apoi, cu bandaje.

Andreas Kieling: „Tot ce s-a întâmplat nu este din vina ursului. Eu sunt cel care trebuie judecat. Eu i-am invadat habitatul. Și, după tot ce s-a întâmplat, ursul nu putea face altfel. Eu am intrat în habitat, adânc, în sălbăticie, unde în mod normal, nimeni dintre noi nu ar trebui sa fie, nici măcar întâmplător. După aceea, totul a escaladat, deși nu ar fi trebuit să se întâmple!”.

În presa germană, au apărut numeroase articole despre incidentul regizorului Andreas Kieling în România, însoțite de imaginile publicate de el pe Internet. Bărbatul are 63 de ani. El a povestit că a fost pentru a cincea oară în cariera sa de 32 de ani când a trecut prin așa ceva.

Andreas Kieling este un cunoscut regizor german de documentare, producător de film și autor despre natură și animalele. A călătorit de zeci de ori în zone sălbatice precum Yukon sau Alaska și a realizat materiale în Marea Bering sau în Oceanul Arctic. A avut colaborări cu televiziuni de prestigiu, dar și cu revista National Geographic.

În urma rănilor suferite în Munții Carpați, Andreas Kieling a rămas cu cicatrici impresionante.

România este țara europeană cu cel mai mare număr de urși.  Două treimi din populația ursului brun din Europa trăiește în țara noastră, potrivit statisticilor. Populaţia de urs brun este estimată a fi între 7.500 şi 8.000 de exemplare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE