Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud. Animalul sălbatic l-a mușcat de un picior

Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost muşcat de un picior de un urs, luni după amiază. Victima a fost preluată de un echipaj SMURD, potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a transmis Agerpres.

Bărbatul era într-o zonă dintre două localităţi din Bistriţa-Năsăud când a trecut prin clipe de spaimă.

„Un echipaj de prim ajutor SMURD intervine între localităţile Sebiş şi Ruştior, unde un bărbat a fost atacat de un urs - afirmativ muşcat în zona unui membru inferior”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Victima a fost preluată de către un echipaj SMURD, potrivit sursei menționate mai sus.

„Din primele date, bărbatul este conştient, cooperant. Intervenţia este în dinamică”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

Rămâne de văzut cum va evolua starea victimei.

Vincze Lorant: „Problema urșilor nu mai trebuie tergiversată”

Urșii s-au înmulţit excesiv în România și e responsabilitatea statului să ia măsuri pentru protejarea vieţilor şi bunurilor cetăţenilor, a spus, de curând, europarlamentarul Vincze Lorant, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul a mai menționat, printre altele, că în Suedia, spre exemplu, care are o populaţie de urşi estimată la 3.000 de exemplare, adică mai puţin de jumătate faţă de câţi ar exista în ţara noastră, se adoptă o cotă de intervenţie de 10% pe an pentru a „ţine în frâu” înmulţirea necontrolată a acestei specii.

Vincze Lorant a amintit, de asemenea, că o comisie din partea Parlamentului European a venit recent în România pentru a se informa cu privire la problema urşilor. Cel mai probabil, concluziile raportului vor veni în toamna acestui an, conform sursei menționate mai sus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE