Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gard electric împotriva urșilor, la Râșnov. Cât de periculoase sunt animalele

Problema urșilor a devenit atât de acută într-o localitate din județul Brașov, încât autoritățile au cumpărat un gard electric pentru a proteja policlinica. Se întâmplă la Râșnov, acolo unde un urs, care inițial a fost prins și relocat, s-a întors și apare aproape zilnic în zona policlinicii, aflată chiar lângă pădure.

Localnicii din Râșnov sunt din ce în ce mai îngrijorați de prezența animalelor în comunitate, în special aici în zona în care se află policlinica. Primăria Râșnov a cumpărat un gard electric, anti-urs, pentru ca animalele sălbatice să nu mai ajungă în curtea instituției, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori până acum.

Gardul este montat în partea din spate a policlinicii, la marginea pădurii, pentru a împiedica urșii să mai ajungă la tomberoanele din zonă.

Un urs care a fost relocate recent, s-a întors și dă târcoale în această zonă, spun specialiștii în urma monitorizării GPS.

Prezența urșilor este frecventă la Râșnov, animalele fiind atrase de mirosul de la containere și tomberoane. Așa se face că localnicii primesc frecvent mesaje Ro-Alert, prin care sunt atenționați de prezența animalelor pe străzi.

Autoritățile nu au foarte multe pârghii legale pentru a ține situația sub control, astfel că nu pot decât să alunge urșii prin semnale acustice sau prin prinderea și relocarea animalelor, dar iată că aceste măsuri nu au întotdeauna succes.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE