Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regina driftului, la Salonul Auto. Alice Ene a intrat la 14 ani în Cartea Recordurilor

A fost demonstrație de drifturi în ultima zi a Salonului Auto București. Vizitatorii au asistat la spectacolul la care amfitrion a fost Alice Ene, cel mai tânăr pilot profesionist de drifturi din România. Fata are, de altfel, un record certificat de Guinness.

Alice Ene, cel mai tânăr pilot profesionist de drifturi din România: „Când am aflat vestea, când am primit mail de la Cartea Recordurilor nu am avut nicio reacție, m-am bucurat eu acolo, nu am știut cum să reacționez. Celor din jurul meu nu le-a venit să creadă. Când le-am spus și prietenilor și colegilor și rudelor au rămas cu gura căscată.”

Ca să ajungă la această performanță, Alice a muncit mult.

Alice Ene, cel mai tânăr pilot profesionist de drifturi din România: „La opt ani am început să conduc. Am moștenit microbul de la tati, pentru că este pilot de 20 de ani, aproximativ.”

Sorin Ene, și el multiplu campion naţional de drift, spune că este mândru că fiica sa i-a călcat pe urme.

Sorin Ene, multiplu campion naţional de drift: „Dacă cineva mi-ar fi prezis nu l-aș fi crezut. Momentele prin care trecem când Alice este pe circuit nu pot fi exprimate.”

Alice este tot timpul în siguranță în mașina de drift

Chiar dacă practică un sport extrem de periculos, Alice este tot timpul în siguranță în mașina de drift.

Sorin Ene, multiplu campion naţional de drift: „Alice a avut câteva accidente, patru, cinci accidente, în anul ei de debut, accidente destul de puternice, dar nu s-a întâmplat absolut nimic, datorită sistemelor de siguranță, care și-au spus cuvântul, atât de la partea de combinezon, protecție a pilotului, cât și pregătirea mașinii.”

Chiar dacă mai are până la 18 ani, când va da examenul pentru permisul de conducere, Alice spune că își va surprinde instructorul auto cu abilitățile sale.

Alice Ene, cel mai tânăr pilot profesionist de drifturi din România: „Abia aștept să fac 18 ani, să-mi iau permisul, să pot să merg și pe stradă, dar pe stradă o să merg încet, adică nu drift. Clar o să rămână doar pe circuit. Dacă vreau să-l impresionez pe instructor o să-l iau pe circuit o tură, nu pe stradă.”

Alice a făcut o demonstrație la final, care a impresionat pe toată lumea prezentă în ultima zi a Salonului Auto București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE