Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copia unui tablou pictat de Regele Charles al III-lea s-a vândut cu 6.500 de dolari. Prețul de pornire era de zece ori mai mic

Pe măsură ce regele Charles se obișnuiește cu noul său rol, străinii sunt interesați să cumpere orice are legătură cu suveranul Marii Britanii. Spre exemplu, o copie a unui tablou pictat de acesta a fost vândută la licitație cu o sumă de zece ori mai mare decât era estimat.

O reproducere a unui tabloului în acuarelă pictat de Charles în 2001, pe atunci încă prinț, semnată și datată în creion, a fost vândută în trecut cu 1.900 de dolari, dar, de când Charles a devenit rege, interesul a crescut exponențial.

„Vă mărturisesc că nu am văzut niciodată atât de mult interes nu numai pentru munca sa, ci și pentru orice lot înainte de o licitație. Interesul este cu adevărat fără precedent”, a spus Hamish Wilson, evaluator la Bonhams Edinburgh.

La licitație au participat online cumpărători din întreaga lume. Câștigătorul a adjudecat copia pentru 6.500 de dolari, față de 675 cât era estimat inițial. Criticii de artă spun că prețul nu reflectă valoarea artistică.

„Nu e îngrozitor. Nu este teribil, dar nu este grozav”, a spus criticul de artă Estelle Lovatt despre tabloul regelui.

Interesul ar putea fi explicat și prin faptul că tabloul înfățișească castelul Balmoral din Scoția.

„Acesta este primul tablou care a apărut de când Charles a devenit rege. În al doilea rând, este vorba despre Balmoral, care a fost ultima casă, ultimul loc de odihnă al mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Și nu cumperi doar o pictură peisagistică de către cineva. Cumperi o imprimeu peisagistic al unui tablou al regelui”, a mai spus Estelle Lovatt.

Cumpărătorul tabloului a primit și un certificat  prin care este dovedită autenticitatea copiei.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE