Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea și regina consort au găzduit o petrecere în grădina Palatului Buckingham. Lionel Richie, printre invitați

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și regina consort Camilla au găzduit o petrecere în grădină la Palatul Buckingham. Jurnaliștii Euronews prezenți la Londra au discutat cu personalități care au participat la acest eveniment.

Este prima recepție organizată la palat după moartea Reginei Elisabeta. La petrecere au participat mii de invitați, printre care și Prințul Edward și Contesa Sophie. Majestăților Lor li s-a alăturat legenda muzicii internaționale Lionel Richie. Aceasta va cânta la concertul de încoronare. Petrecerile în grădină reprezintă o tradiție pentru familia regală încă din 1860.

Lady Williams: „În mod normal aici sunt invitați voluntari, oameni care au făcut lucruri bune în comunitățile lor. Unii oameni sunt invitați și datorită jobului pe care îl au, depinde unde lucrezi. Există un cod vestimentar. Bărbații trebuie să poarte costum și pălărie, iar femeile trebuie să vină îmbrăcate într-o rochie de zi, la care să adauge o pălărie. Este un obicei de epocă”.

Mai sunt 2 zile până la ceremonie, iar Londra este în pregătire. Vor fi sute de mii de turiști care vor veni în oraș. Sunt și foarte multe forțe de ordine, poliția londoneză a anunțat că vor fi cel puțin 30.000 de polițiști aduși din întreaga Mare Britanie pentru a asigura ordinea și paza.

Jurnaliștii Euronews România Andreea Gurban și Vitalie Cojocari vor transmite încoronarea Regelui Charles al III-lea pentru întreaga rețea Euronews, de la Londra.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE