Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea, primul discurs în Parlamentul Scoției. „Titlurile scoțiene pe care le-am purtat cu onoare le ofer fiului meu cel mare, William”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Regele Charles al III-lea a susținut luni seara primul discurs în Parlamentul Scoției. Monarhul a dus un omagiu regretatei Regine Elisabeta a II-a.

Noul suveran a anunțat că oferă titlurile scoțiene pe care le-a purtat fiului său cel mare, William.

Discursul Regelui Charles al III-lea în Parlamentul Scoției

”Domnul premier, lideri ai partidelor și membri ai Parlamentului Scoției,

Știu că Parlamentul Scoției și poporul scoțian împărățesc suferința mea profundă după moartea mult iubitei mele mame.

De-a lungul domniei ei, Regina, asemenea predecesorilor din familia noastră, a descoperit în dealurile acestui pământ și în inimile acestui popor un rai și o casă. Mama mea a avut, cum am și eu, cea mai mare admirație pentru poporul scoțian pentru reușitele sale magnifice și pentru spiritul său incontestabil.

Dacă aș parafaza cuvintele marelui (poet scoțian) Robert Burns, mama mea a fost prietena omului, a adevărului, prietena vârstei și un ghid pentru tineri.

Încă de la o vârstă fragedă, Regina a jurat să-și servească țara și poporul, pentru a menține principiile guvernării constituționale.

Marcăm cu recunoștință o promisiune îndeplinită cu credință și cu ajutorul lui Dumnezeu și al vostru să urmăm acel exemplu inspirațional.

Titlurile scoțiene pe care le-am purtat cu onoare atâta timp le ofer fiului meu cel mare, William, care știu că va fi la fel de mândru așa cum a fost și eu să poarte simbolurile acestui vechi regat.

Îmi preiau noile îndatoriri cu toată recunoștința care mi-a fost oferită de Scoția, pentru bunăstarea țării și poporului, cu încredere din toată inima în bunăvoința voastră atunci când ducem mai departe această sarcină împreună”, a afirmat Regele Charles al III-lea în Parlamentul Scoției.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE